Complex social modern la Biserica Sfântul Nicolae

Zilele trecute, la Biserica Sf. Nicolae s-a desfăşurat o şedinţa Consiliului Parohial, în cadrul căreia preotul paroh Nicolae Mărgăritescu a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la construcţia complexului social din curtea bisericii. La şedinţă au participat Costinel Vasilescu, viceprimarul municipiului, consilierii locali Ştefan Dumitrache, Ioan Ghiţă şi Constantin Panţurescu, Walter şi Anca Stegner, dar şi alţi membrii ai consiliului parohial. „Mă bucur că sunteţi prezenţi la Consiliul nostru parohial, unde vom prezenta lucrurile pe care le-am făcut în acest an. După cum vedeţi, avem o biserică primenită, unde am pus parchet pentru a scăpa de mirosul de mucegai, dar şi pentru ca enoriaşilor să le fie cald. Anul acesta s-au realizat lucruri importante cu eforturi mari, dar Dumnezeu ne-a ajutat să finalizăm complexul social modern aflat în curtea bisericii. Am beneficiat de sprijinul domnilor Ionuţ Ştefănescu şi Ştefan Lăzăroiu, care din păcate nu au putut fi prezenţi aici. De asemenea, Consiliul Judeţean şi mulţi alţi prieteni de ai mei ne-au ajutat foarte mult. Vreau să le mulţumesc unor oameni deosebiţi, Walter şi Anca Stegner,  care ne-au ajutat foarte mult. Au utilat în totalitate bucătăria complexului social şi au mobilat cele patru camere care vor fi din clădire. Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc enoriaşilor care au contribuit şi ei, iar pe dumneavoastră cei care ne-aţi ajutat vă considerăm enoriaşii noştri”, a spus preotul Nicolae Mărgăritescu.
„Sper să avem bani prevăzuţi în buget şi pentru biserici!”
Prezent la şedinţa de Consiliu Parohial, viceprimarul municipiului a ţinut să le mulţumească celor care au sprijinit ridicarea complexului social din curtea bisericii. „Le mulţumesc acestor oameni care au contribuit la construcţia acestei capele, de care se pot folosi oameni din tot municipiul. Îi mulţumesc şi lui Walter Stegner pentru că în continuare face lucruri bune pentru municipiul nostru. Însă, m-am simţit rău că nu a fost şi Consiliul Local nominalizat printre cei care au participat la construirea acestui complex. Sper ca în bugetul anului viitor să avem prevăzută o sumă de bani şi pentru bisericile din municipiu. Să ştiţi că am foarte mulţi prieteni din alte oraşe care preferă să vină la bisericile din Curtea de Argeş şi acest lucru trebuie să ne bucure”, a spus Costinel Vasilescu.
La finalul şedinţei de Consiliu Parohial participanţii au vizitat complexul social, în cadrul căreia se află o capelă mortuară dotată cu aer condiţionat, sală de mese cu bucătărie complet utilată, dar şi patru camere mobilate şi utilate la standarde ridicate, cu grupuri sanitare proprii. „În sala de mese se pot organiza pomeni. Cele patru camere pot fi folosite de cei care vin la priveghi sau, de ce nu, în sezon când vin pelerini la diferite sărbători se pot închiria contra unor sume modice. În clădire avem şi noi birourile noastre şi o mică sală de şedinţe”, a spus părinte Nicolae Mărgăritescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email