Complex social la standarde europene la Biserica Sfântul Nicolae

În curtea Bisericii Sfântul Nicolae a fost construit un adevărat complex social, care respectă standardele Uniunii Europene. În cadrul complexului se află o clopotniţă, o capelă mortuară, care a fost deja deschisă, sală de mese pentru o sută de persoane şi bucătărie, casă parohială şi garsoniere pentru pelerini. Costul investiţiei se ridică la suma de şase miliarde de lei. Clădirea a fost construită după modelul uneia din Belgia pe care preotul paroh Nicolae Mărgăritescu a văzut-o acum câţiva ani. „Când am fost în Belgia am văzut ceva asemănător şi mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit să facem şi noi un astfel de complex social, care se va dovedi foarte util în municipiul nostru. Proiectul pentru această construcţie a fost făcut cu costuri reduse de Florin Scărlătescu, căruia vreau să îi mulţumesc foarte mult”, spune părintele Mărgăritescu.

Pelerinii se pot caza în garsonierele complexului social

Capela mortuară, foarte spaţioasă, dotată cu aer condiţionat şi geamuri ionizate, poate fi folosită de oricine, indiferent de parohia din care face parte. „Cei care au nevoie pot veni aici. Deja capela mortuară este funcţională. De asemenea, la slujbe pot veni şi preoţi din afara acestei parohii, fără nici un fel de probleme. În curând se vor putea face aici şi pomeni, în sala de mese, iar în bucătăria complet utilată poate fi preparată mâncarea. Probabil că vom angaja şi o bucătăreasă, dar peste ceva timp. Pentru utilarea bucătăriei vreau să le mulţumesc lui Walter Stegner şi Ancăi Aron”, spune preotul. În această perioadă se fac ultimele lucrări la camerele pentru pelerini situate la mansarda clădirii, care au intrare separată şi grupuri sanitare dotate după ultimele standarde. „Cred că până la 1 octombrie totul va fi pus la punct. Garsonierele vor putea fi folsite de cei care vin de la distanţe mari, la diferite evenimente sau de către pelerini”, spune părintele Mărgăritescu.
Construcţia complexului social nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor sponsori sau al enoriaşilor, cărora părintele Nicoale Mărgăritescu vrea să le mulţumească în mod deosebit. „Fără ajutor nu am fi putut ridica acest complex. Vreau să mulţumesc Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, dar şi enoriaşilor care au ajutat fiecare aşa cum a putut. Clădirea a fost construită  de o firmă de construcţii din Piteşti şi vreau pe această cale să mulţumesc domnilor Ştefan Lăzăroiu şi Ionuţ Ştefănescu, care ne-au sprijinit enorm”, spune preotul Mărgăritescu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email