Completarea proceselor specifice industriei alimentare cu pompe de vid oferite de Precisa.ro

Dezvoltarea globală vizează toate domeniile de activitate și are în fond în vedere un stil de viață simplificat pentru fiecare dintre noi. Odată cu acest fenomen, care devine tot mai accelerat, a apărut și nevoia de a folosi vidul la o scară industrială. Numărul întreprinderilor care au luat în vizor acest aspect a început să fie tot mai mare începând cu anii 60. Ele au dat startul confecționării de instalații de vidare speciale, acestea semănând în mare măsură cu pompele de bicicletă, însă având o acționare inversă acestora.

Având ca motivație nevoia unei soluții corespunzătoare și eficiente în ceea ce privește ambalarea în vid, încercările s-au conturat în anul 1963 în prima pompă de vid. Aceasta putea fi folosită atât pentru a ambala diverse instrumente, cât și alimente, devenind în acest mod o piatră de temelie în industria alimentară.

Pompele de vid existente în prezent sunt caracterizate de particularități diverse, în funcție de fiecare producător în parte, fiind fabricate în masă datorită cererii ridicate venite din partea laboratoarelor de specialitate, dominante fiind cele cu specific industrial.

Se remarcă din lista bogată de opțiuni gamele de pompe de vid oferite de Precisa.ro, un furnizor de încredere pe nișa de profil, care pune la dispoziția publicului larg și alte game de echipamente și instrumente sau consumabile pentru laboratoare.

Vidarea alimentelor și aspecte ce privesc întrebuințarea unei pompe specifice

În procesul general de împachetare a alimentelor se are în vedere vidarea pentru a înlătura aerul, dar totodată și bacteriile conținute de acesta. Este necesară această măsură pentru a ține la distanță diverșii factori ce ar putea altera timpuriu alimentele în cauză.

La o scurtă analiză a unei pompe de analiză, se înțelege că un aspect important în ceea ce privește orice sistem de ambalare este reprezentat de o igienă riguroasă. Pompele de vid sunt de două tipuri – cu sau fără ungere. Spre exemplu, cele cu ungere permit trecerea uleiului prin pompă doar o singură dată. În acest timp, se are în vedere realizarea simultană a funcțiilor specifice – cea de ungere, de răcire, de etanșare și de curățare. Ulterior urmează evacuarea uleiului respectiv, însă fără ca acesta să se amestece cu uleiul din rezervor. 

Prin respectiva pompă trebuie să circule întotdeauna ulei curat. Potrivit specialiștilor Precisa, acesta este un element definitoriu în bunul mers al dispozitivului și implicit al aplicațiilor specifice industriei chimice. Modelele variate de pompe de vid oferite de Precisa.ro se deosebesc prin faptul că beneficiază de componente moderne, performante, realizate din materiale precum sticla borosilicată. Acestea sunt dedicate expres sistemelor de filtrare, fiind concepute special pentru filtrarea de solvenți HPLC, spre exemplu.

Situațiile în care minimalizarea emiterii de vapori de ulei în atmosferă este o necesitate sunt destul de frecvente, chiar în mod constant. Există în acest sens pompe de vid special concepute pentru a filtra și separa vaporii de ulei.  

În cazul modelelor cu ulei, este foarte important a utiliza o calitate deosebită a uleiului. Nu orice producător oferă această siguranță. Așadar, selectarea uleiului pentru pompele de vid care au capacitatea de a păstra integral proprietățile atunci când lucrează în condiții de temperatură și presiune ridicate, specifice pompelor, este ideală.

În alegerea unui model corespunzător de pompă trebuie să se țină cont de faptul că în vid este vorba despre un punct de fierbere al lichidelor mai scăzut, comparativ cu presiunea atmosferică. Din acest motiv este posibil ca diverși compuși din ulei să fie evaporați atunci când pompa funcționează. Iată de ce este importantă o calitate superioară a uleiului utilizat. În caz contrar, funcțiile pompei nu vor fi optim îndeplinite. Contează de asemenea a evita producerea de condens în pompă. Și acesta este un factor care poate să diminueze cantitatea uleiului întrebuințat.

Având în vedere complexitatea principiilor după care funcționează echipamentele la nivel termodinamic, dar și avantajele pe care acestea le prezintă, mai ales datorită faptului că vizează clătirea cu ulei, costurile de achiziție specifice produselor de la Precisa sunt echitabile. Sunt apreciate de public pentru faptul că sunt o soluție facilă și de durată pentru zona industriei alimentare. Astfel de sistemele capabile de performanțe deosebite pot fi comandate simplu și rapid de pe precisa.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email