Competiţie off-road în zona Curtea de Argeş, Cupa Kamikaze


La sfârşitul acestei săptămâni, în zona municipiului Curtea de Argeş se va desfăşura competiţia off-road “Cupa Kamikaze”. Traseul concursului va avea o lungime de 120 de kilometri şi va aduna peste 50 de echipaje din întreaga ţară. „Concursul va începe cu un traseu de noapte şi va continua pe parcursul a 12 ore cu diverse probe de îndemânare şi de anduranţă. Nu este primul concurs de off-road, nu este nici prima cupa. Este însă primul concurs în care ştii că ai intrat şi nu ştii dacă şi cum mai ieşi. Pe un traseu de 105 km de traseu (de noapte şi zi) ce pot fi făcuţi în 12  ore, s-au înscris 50 echipaje într-un concurs de supravieţuire în care premiul este o maşină de teren semi preparată Toyota LJ 70”, a explicat Valentin Alexandroae, unul dintre organizatori.

Startul se dă sâmbătă dimineaţa

Traseul ales pentru acest conscurs se află în jurul municipiului Curtea de Argeş, având ca punct de start comuna Oeşti (pe drumul către Vidraru), din faţa pensiunii Meridian. Cei 105 Km se vor parcurge în 12 ore de noroi, viroage şi prăpastii, fără posibilitatea de a schimba piese sau a repara maşina în timpul concursului. Startul va fi la ora 03.30 dimineaţa, sambată, 10 octombrie 2009. Iar duminică, 11 octombrie 2009, orele 09:30  vom vedea la proba de trial cine a reuşit să iasă din concurs şi în ce stadiu vor fi maşinile lor. Aceasta va avea loc în oraşul Curtea de Argeş, în zona cunoscută sub denumirea “la rezervoare”.  Arbitrul acestei competiţii este Dorel Stanciu, câştigător al mai multor concursuri de off-road. Asistenţa medicală este asigurată pe toată durata concursului de către un echipaj de salvare BGS. 

Ce este un concurs de off –road

Off-roadul este conducerea de maşini de teren, special pregătite, pe drumuri neamenajate. Pe scurt: tracţiune integrală, motor, reductor, suspensii, amortizoare, kit de înălţare, snorkel, bullbar, troliu, inconştienţă, adrenalină, curaj, noroaie, noapte, gaşcă. Cu alte cuvinte, un hobby bărbătesc pe cât de dur, pe atât de satisfăcător. Regulamentul după care se desfăşoară concursul este cel al Campionatului Naţional de Off Road pentru 2009, urmărind Codul Etic de acţiune în traseele de off-road.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email