“Comorile din lada de zestre” au ajuns la final

Proiectul intitulat Valea Superioară a Argeşului, “Comori din lada de zestre”, a ajuns la final. Locuitorii comunelor Albeşti, Cicăneşti, Corbeni, Valea Iaşului, Arefu şi Valea Danului au asistat, pe durata implementării proiectului, la numeroase evenimente menite să promoveze tradiţiile zonei, iar în următorii cinci ani aceste evenimente trebuie să continue, pe cheltuiala administraţilor locale implicate în proiect.

La Căpăţâneni a avut loc zilele trecute conferinţa de presă de închidere a unui proiect finanţat din fonduri europene. Proiectul “Valea superioară a Argeşului – Comori din lada de zestre” a fost implementat în perioada august 2011 – noiembrie 2014 şi a avut ca obiectiv general promovarea identităţii istorice, culturale, tradiţionale şi a resurselor naturale specifice spaţiului rural delimitat de Valea superioară a Argeşului, în scopul dezvoltării şi consolidării turismului în regiune şi creşterii atractivităţii acestei zone rurale ca destinaţie turistică. Proiectul a fost implementat de o asociere de comune din zona de nord a a Argeşului, asociere care însumează o suprafaţă de 58661 hectare şi o populaţie de 22871 locuitori.

Evenimentele, organizate şi în următorii 5 ani

Comori din lada de zestrereprezintă titlul generic al unei serii de evenimente cultural-artistice care au fost organizate pe baza unui concept unitar în fiecare dintre cele 6 comune de pe  Valea superioară a Argeșului.

Evenimentele au fost organizate pe durata a 6 săptămâni, fiecare comună având la dispoziţie o zi dintr-o săptămână pentru prezentare, şi au avut rolul de a promova specificul cultural şi istoric al localităţii, în scopul creşterii atractivităţii turistice.

Pe spaţiul pus la dispoziţie de către fiecare administraţie locală au fost amplasate 12 căsuţe din lemn executate tradiţional, şi o scenă pe care au evoluat artişti populari.

 

Manifestările din cadrul proiectului trebuie să continue şi în următorii 5 ani, pe banii administraţiilor locale ale celor 6 comune implicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email