Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap se mută la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială

Joi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a emis un comunicat prin care informa că nu se mai întruneşte şi la Curtea de Argeş comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. “Informăm persoanele interesate  că, începând cu data de 01.02.2019, activitatea Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, se suspendă  pentru punctul de lucru din municipiul Curtea de Argeș, str.1 Decembrie 2018, bl. F3C, sc.A, din motive tehnice .

Prin urmare, locuitorii municipiului Curtea de Argeș și ai localităților limitrofe vor depune dosarele pentru evaluarea în vederea încadrării în grad de handicap la sediul din Pitești, Calea Drăgășani nr 8 camera 11.

Suspendarea activitații pentru acest punct de lucru se va menține până la crearea condițiilor optime de desfăsurare a evaluării”. Acesta a fost primul comunicat. Vineri a venit al doilea, cu precizări.

Activitatea se desfăşura într-un  apartament

“Înca din anul 2005, Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, prin Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap  a venit în sprijinul beneficiarilor , defășurându-și activitatea de evaluare  în vederea încadrării în grad de handicap, bilunar, atât  în municipiul Câmpulung cât și în municipiul Curtea de Argeș.

În momentul de față, evaluarea persoanelor adulte nu se mai poate desfașura în municipiul Curtea de Argeș deoarece spațiul  pus la dispoziție de către autoritățile locale nu întrunește condițiile stabilite prin instrucțiunea de lucru dispusă de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități.

Pentru acordarea acestor servicii, D.G.A.S.P.C. Argeș a solicitat Primăriei Municipiului Curtea de Argeș punerea la dispoziție a unui spațiu care să întrunească condițiile necesare, aceasta responsabilitate revenind autoritații publice locale (…)”.

 Lucrurile erau grave pentru persoanele cu handicap, dar până spre seară s-a găsit şi soluţia. “Comisia o să-şi desfăşoare activitatea la sediul nostru de pe strada 1 Decembrie. Holul de la intrare va fi sala de aşteptare, iar la Registratură va lucra comisia. Vom muta Registratura noastră în altă parte”, ne-a spus Mariana Moise, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Curtea de Argeş. Ea a mai spus că spaţiul folosit până acum de comisia de evaluare, un apartament pe aceeaşi stradă, nu mai era potrivit pentru această activitate.

S-a reuşit astfel evitarea în ultimul moment a unor mari probleme. La Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap  sunt nevoiţi să apeleze zeci sau sute de argeşeni din nordul judeţului, unii  fără mâini sau picioare dar care sunt chemaţi periodic să demonstreze că nu le-a crescut între timp vreun membru. De cele mai multe ori şi transportul până la Curtea de Argeş de la Arefu, spre exemplu, este difícil, dar până la Piteşti devenea imposibil.

“Prima întâlnire din acest an a comisiei are loc pe 11 februarie, la sediul Direcţiei”, a precizat Mariana Moise.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email