Comercianţii din târgul săptămânal reclamă – „Ne facem nevoile în văzul tuturor!”

Lipsa unei toalete publice în târgul săptămânal este reclamată de comercianţi şi de clienţi, deopotrivă. Există un fel de WC-uri, la care mai ales comercianţii apelează în disperare de cauză, dar este vorba de fapt de trei pereţi şi o gaură în pământ, la doi paşi de oamenii care umblă printre tarabe şi cu vizibilitate directă din curtea unei societăţi comerciale.

Târgul săptămânal de la Curtea de Argeş se desfăşoară pe un teren privat în cea mai mare parte, nu este amenajat, nu are toalete şi nici alt fel de facilităţi pentru cei care vin să vândă acolo haine, vechi sau noi, cereale ori alte lucruri. Pe platforma betonată parţial de la strada Râmnicu Vălcea sunt mai ales cereale, iar pe malul râului e „raiul” hainelor, noi, chinezeşti, ori vechi, aduse din toată Europa. În urmă cu mai mulţi ani târgul săptămânal avea mare căutare, dar în ultima vreme s-au împuţinat vânzătorii dar mai ales cumpărătorii.

„La Curtea de Argeş nu prea facem treabă. Oameni care să cumpere sunt puţini, spun că nu au bani, caută hainele la 5 lei bucata, taxele sunt mari iar condiţiile execrabile”, ne-a spus un comerciant din Vâlcea. „Spre exemplu, mergem duminica la Domneşti, în comună. Acolo e altceva. Sunt mulţi clienţi şi facem vânzare, iar condiţiile sunt mai bune acolo”, spune acelaşi bărbat din Vâlcea. Are o tarabă destul de lungă pe care sunt răvăşite de clienţi tot felul de haine, iar jos, pe o folie,obiecte de îmbrăcăminte la 5 lei bucata. Acolo, lângă folie, e lume multă.

Târgul va fi modernizat

Şi alţi comercianţi din târgul de haine s-au plâns de lipsa unei toalete decente. „Ne facem nevoile în văzul tuturor. E o fabrică aici aproape şi când nu ne mai putem ţine şi mergem la WC cine e în curte ne vede. E aiurea”, spune alt vânzător.

WC-urile publice lipsesc în tot oraşul, dar în târg parcă lipsa se simte mai acut. Şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare, Marin Florea, spune că nu poate rezolva problema. A fost întrebat de acest lucru la ultima şedinţă de Consiliu Local şi s-a bâlbâit. A spus că sunt „funcţionale” toaletele din târgul săptămânal, dar realitatea îl contrazice.

Primarul Constantin Panţurescu intenţionează să modernizeze târgul. „Avem în plan refacerea acestuia, o să vă spun mai multe când lucrurile vor fi clare”, a afirmat acesta la aceeaşi şedinţă de Consiliu. Până atunci, însă, argeşenii care se duc în târg trebuie să ştie că nu sunt toalete, iar comercianţii trebuie să se descurce cum pot..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email