Comercianţi puţini în Piaţa Centrală

În Piaţa Centrală din municipiul nostru, acum, în prima lună a anului, numărul comercianţilor este unul destul de mic. Dacă în anii trecuţi gerul cumplit era cauza pentru care vânzătorii îşi încetau activitate, de această dată se pare că numărul mic al clienţilor este cel care i-a determinat să stea acasă.
După ce în luna decembrie în Piaţa Centrală a fost mare agitaţie, pentru că oamenii se pregăteau pentru sărbătorile de iarnă, la începutul anului doar câţiva comercianţii s-au încumetat să îşi întindă marfa pe tarabe. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt în hala închisă din piaţă, în timp ce afară, sub platoul acoperit, sunt doar câteva mese ocupate. „Cam aşa se întâmplă la început de an. Numărul comercianţilor este mai mic acum decât în restul anului. Cauzele ţin probabil de lipsa clienţilor. După agitaţia din luna decembrie, când toată lumea a fost la cumpărături, acum puterea de cumpărare este mai mică şi foarte puţini sunt cei care vin în piaţă. Cu siguranţă, în următoarele două luni situaţia va reveni la normal”, a declarat Marin Florea, director interimar al Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare.
 „Nu au mai venit unii dintre colegi. Păi ce să facă aici? Nu vine lume deloc. În anii trecuţi nu veneau din cauza frigului. Îmi amintesc că au fost şi minus 10 – 15 grade şi s-a stricat marfa pe mese. Acum nu despre frig este vorba, ci despre lipsa clienţilor. După aglomeraţia care a fost de sărbători aşa se întâmplă în luna ianuarie”, spune unul dintre comercianţi.
Totuşi, cei care doresc să închirieze o tarabă în piaţă trebuie să scoată din buzunar 8 lei pentru o zi, iar pentru platoul din piaţă taxa este de 3 lei pe zi, pentru fiecare metru pătrat ocupat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email