Comercianţii din târgul second-hand nu vor să se mute

Mutarea târgului second-hand a fost amânată din nou. Reprezentanţii Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare ne-au informat că începând cu data de 3 martie, târgul de haine se va muta pe platoul betonat, unde se desfăşura târgul de cereale. Însă ieri comercianţii de haine şi-au întins mesele în apropierea locului în care urmează să se construiască noua sală de sport a municipiului, care a rămas la stadiul de  „imensă groapă, plină cu apă”.

„Până când fac sala de sport, ar trebui să stăm aici”

Comercianţii nici nu vor să audă de o nouă mutare a târgului. „Unde să ne mai mute domne? De ce nu ne lasă şi pe noi aici, unde avem şi noi câţiva clienţi? Vor să ne ducă acolo, unde suntem uitaţi de lume. Până când fac sala de sport ar trebui să stăm aici. Oricum nu cred că mai pot să construiască la câtă apă e în gropile astea. Aşa rămâne. După ce că vânzarea merge prost, mai vor să ne mute şi acolo unde nu prea vine nimeni”, spune unul dintre comercianţii de haine, care vine săptămânal de la Râmnicu Vâlcea. Vânzătorii sunt nemulţumiţi şi de condiţiile oferite aici în târg. Atunci când plouă nămolul şi bălţile dau mari bătăi de cap atât comercianţilor cât şi argeşenilor care vin în târg. „Uitaţi-vă ce condiţii avem aici. Când plouă puţin nu mai ai cum să intri. Au pus câteva maşini de piatră acolo în faţă. Eu dau 25 de lei pentru două zile, alţii care au maşini mai mari dau şi mai mult, şi noi stăm în bălţi. Să vedeţi la Vâlcea ce condiţii avem. Păcat de primarul de acolo, că a fost arestat. Să ne spună cei de la primărie şi punem noi bani şi ne amenajăm spaţiile, dar să ne lase să stăm aici. Ne-am interesat şi noi prin anumite persoane la domnul primar şi a spus că putem să stăm aici, până începe construcţia sălii”, spune un alt comerciant.

„E bătaie de joc din partea autorităţilor”

Oamenii se tem că odată cu mutarea târgului îşi vor pierde din clienţi, care şi aşa sunt foarte puţini la număr. „Dacă nici acum nu vine lumea când e cald afară, ce să mai spun? Am redus ş preţurile şi degeaba. Vânzarea merge aşa cum se vede. Adică foarte prost. Nu vine lumea aici, dar acolo, în afara oraşului, spune Marius, unul dintre comercianţi. Nici argeşenii care vin în târgul second-hand nu sunt de acord cu mutarea târgului. Oamenii spun că acolo ar fi prea departe şi ar renunţa să meargă săptămânal. „A mai fost odată târgul acolo şi nu ştiu dacă am fost de două ori. E prea departe, maxi taxi sunt mai rare. Ne este peste mână să mergem acolo”, spune Violeta Buligă, din Curtea de Argeş. De asemenea, argeşenii nu au ezitat nici ei să-şi exprime nemulţumirea faţă de condiţiile existente în târg. „Acum e bine. Acum două săptămâni era durere. Nu aveai cum să ocoleşti bălţile şi noroiul. E bătaie de joc din partea autorităţilor. Dar ce să mai aşteptăm noi să facă aici în târg când străzile sunt aşa cum sunt, pline de gropi şi distruse”, spune Octavian Stancu, din Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email