Colegiul „Vlaicu Vodă”, decorat vineri cu Crucea Casei Regale

În luna august, Casa Regală a trimis o adresă oficială prin care conducerea şcolii era înştiinţată că „Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a decis să confere Crucea Casei Regale a Românei Colegiului Naţional Vlaicu Vodă”.  Ceremonia în cadrul căreia reprezentanţii Colegiului, o delegaţie formată din cinci profesori, condusă de directoarea Ştefana Florea, are loc vineri, 25 octombrie, la Palatul Elisabeta.

Potrivit familiaregala.ro, pe 10 mai 2008 s-a instituit Crucea Casei Regale a României  prin ordinul Majestății Sale Regelui Mihai I, Șeful Casei Regale a României.

 „Decorația se poate acordă unor membri ai Casei Majestății Sale sau colaboratorilor Casei Regale a României. De asemenea, Crucea Casei Regale poate fi acordată unor personalități din România sau din străinătate”, prevede Regulamentul.

Crucea Casei Regale este din argint masiv (925) și email albastru. Ea este formată dintr-o cruce cu dimensiuni de 40×40 mm și dintr-o coroană cu dimensiunea de 20×20 mm.  Pe faţă, decorația are, în mijlocul crucii de argint emailate, un cerc în care se află cifrul personal al Majestăţii Sale Custodele Coroanei. Pe verso, același cerc are Stema Regală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email