Colegiul „Vlaicu Vodă”, decorat vineri cu Crucea Casei Regale

În luna august, Casa Regală a trimis o adresă oficială prin care conducerea şcolii era înştiinţată că „Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a decis să confere Crucea Casei Regale a Românei Colegiului Naţional Vlaicu Vodă”.  Ceremonia în cadrul căreia reprezentanţii Colegiului, o delegaţie formată din cinci profesori, condusă de directoarea Ştefana Florea, are loc vineri, 25 octombrie, la Palatul Elisabeta.

Potrivit familiaregala.ro, pe 10 mai 2008 s-a instituit Crucea Casei Regale a României  prin ordinul Majestății Sale Regelui Mihai I, Șeful Casei Regale a României.

 „Decorația se poate acordă unor membri ai Casei Majestății Sale sau colaboratorilor Casei Regale a României. De asemenea, Crucea Casei Regale poate fi acordată unor personalități din România sau din străinătate”, prevede Regulamentul.

Crucea Casei Regale este din argint masiv (925) și email albastru. Ea este formată dintr-o cruce cu dimensiuni de 40×40 mm și dintr-o coroană cu dimensiunea de 20×20 mm.  Pe faţă, decorația are, în mijlocul crucii de argint emailate, un cerc în care se află cifrul personal al Majestăţii Sale Custodele Coroanei. Pe verso, același cerc are Stema Regală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email