Colegiul Național ”Vlaicu Vodă” – Job Shadow Day la Spitalul Municipal

La Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, în perioada 20-31 martie 2023, se desfășoară proiectul Job Shadow Day, proiect național al organizației Junior Achievement Romania și coordonat local de prof. Nadia Grațiela Căvescu. Job Shadow oferă elevilor o imagine reală a comunității de afaceri și a locurilor de muncă, îi ajută să-și identifice interesele și aptitudinile și modul în care pot să și le valorifice pe piața muncii și să găsească mai ușor răspuns la întrebarea: Ce vreau să devin după ce termin școala? Participarea la acest program presupune ca elevii să petreacă câteva ore în ”umbra” unui angajat din instituție, având posibilitatea să învețe mai multe despre un loc de muncă, competențele necesare și responsabilitățile aferente.

La activitățile  proiectului participă aproximativ 50 de elevi de clasa a XI a , iar partenerii noștri sunt: Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Primăria Curtea de Argeș, Unitatea militară 01042, Judecătoria Curtea de Argeș , Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Școala Gimnaziala ”Armand Călinescu, Steinel Electronic SRL, Sfera Construct SRL, Dr. Oetker RO SRL, Elemaster România.

La Spital au participat la întâlnirea cu elevii, mulți dintre ei intenționând să ajungă doctori, medicii Șerban State, cardiolog, Andreea Dănilă, Interne, Lucian Ștefănoiu, asistent sef Bloc Operator, Bogdan Neacșu, urolog, George Eftimie, chirurg, Raluca Neacșu, oftalmolog.

Liceenii i-au întrebat pe doctori despre studenția la Medicină, despre felul în care decurge o zi din viața unu doctor și multe altele asemenea. Managerul Spitalului, Andreea Gheordunescu, i-a rugat pe elevii care vor deveni medici să ia în calcul întoarcerea acasă, la Spitalul Municipal, pentru că așa își vor putea ajuta părinții, bunicii, prietenii, vecinii și pe toți pe cei pe care îi cunosc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email