Colegiul Național “Vlaicu Vodă”, decorat de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei  a conferit, ca în fiecare an, în ziua de naștere a Regelui Mihai I, 25 octombrie,decorații regale unor personalități și instituții din România. Au fost prezenți Altețele Lor Regale Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, Senatului României, Ministerului Apărării Naționale, șefii misiunilor diplomatice ale Elveției și Austriei, personalități din societatea civilă.

În această sesiune de învestituri cu ordine și decorații dinastice au fost distinse mai multe personalități și instituții, printre ele numărându-se şi Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş.

Astfel, Crucea Casei Regale a României a fost conferită Colegiului Naţional Ion Maiorescu (Giurgiu), Colegiului Naţional Matei Basarab (Bucureşti), Colegiului Naţional Petru Rareş (Piatra Neamţ), Universităţii de Vest din Timişoara, Colegiului Naţional Vlaicu Vodă (Curtea de Argeş), Colegiului Naţional Constantin Diaconovici Loga (Timişoara) și Teatrului Naţional Radu Stanca (Sibiu).

„Copleșitor. Numele Colegiului Național “Vlaicu Vodă” a fost rostit astăzi ( vineri – n.a.), în Sala Tronului de la Palatul Regal, cu prilejul acordării de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a Crucii Casei Regale, în semn de prețuire a “ostenelii dascălilor și inițiativelor europene ale acestei școli”.

Momentul li se datorează tuturor celor care au lăsat în această școală o parte din sufletul lor. Vă mulţumim!”, a scris prof. dr. Ileana Popescu pe facebook imediat cum ceremonia s-a încheiat. Delegaţia care a primit decoraţia a fost compusă din cinci profesori – Ileana Popescu, George Mazilescu, Ion Ungureanu, directorul adjunct Ilie Iana şi directoarea Ştefana Florea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email