COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată

Având în vedere avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80 – 100 km/h, cantități importante de apă ce vor depăși local 35-50 l/mp și, izolat, 70 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină de dimensiuni medii și mari în perioada 25.06.2021, ora 14.00 – 26.06.2021, ora 06.00.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș s-a întrunit astăzi, 25.06.2021 în ședință extraordinară și a adoptat Hotărârea nr. 45.

În cadrul ședinței s-a stabilit că, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de urgență, începând cu data de 25.06.2021 ora 14.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș se suplimentează Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu reprezentanți ai: Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș; Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș; Inspectoratului de Poliție Județean Argeș; Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea ; Secției Drumuri Naționale ; Regiei Autonome Județene de Administrare Drumuri Argeș ; SC Distrigaz Sud Rețele; Distribuție Energie Oltenia.

Hotărârea mai vizează: instituirea și controlul serviciului de permanență la sediul primăriilor din Județul Argeș aflate în zonele de risc; monitorizarea persoanelor cu afecțiuni medicale grave, a femeilor aflate în trimestrul al III-lea de sarcină si a celor ce urmează tratament de dializă și organizarea transportului preventiv al acestora către unitățile medicale abilitate și suplimentarea numărului de echipe de intervenție la nivelul S.C. Distribuție Energie Oltenia S.A și S.C. Distrigaz Sud Rețele S.R.L. – punct de lucru Pitești.

Cancelaria Prefectului Județului Argeș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email