ŞCOALA generală Mircea cel Bătrân (3)


De vorbă cu dascălii noştri

Eleva Iuliana Sandu, din clasa a VI-a A, a stat de vorbă cu dra prof. de engleză, Ruxandra Bondoc, despre elevii cărora le predă şi despre meseria de dascăl.
„Îmi place să predau la toate clasele, mai ales atunci când elevii se arată interesaţi de limba engleză”, mărturiseşte dna. profesoară.
„ Clasa a VI-a A este una dintre clasele la care îmi place să predau cel mai mult tocmai din acest motiv, elevii fiind aproape tot timpul activi la oră.
Am ales să fiu profesoară pentru că îmi plac copiii şi limba engleză. Îmi face plăcere să împărtăşesc din cunoştinţele mele şi altora şi să încerc să-i fac pe elevi să îndrăgească limba engleză. În ceea ce priveşte piesa de teatru pe care v-o doriţi, cred că pentru orice cadru didactic este o plăcere să vadă că elevii săi vor să se implice şi în astfel de activităţi”, mai spune dumneaei.

Cu discreţie…
Buna desfăşurare a activităţii din şcoala noastră se datorează şi muncii doamnelor secretare Simona Deaconescu şi Venera Diaconu. De asemenea, doamna bibliotecară Niculina Briceag are grijă de fondul de carte al şcolii. Le vedem zilnic lucrând, îngropate tot felul de hârtii.
Aceste trei doamne discrete contribuie, prin profesionalismul dumnealor, la menţinerea reputaţiei şcolii Mircea cel Bătrân.
(Bianca Andrei, Daiana Popescu, clasa a V-a A)

Munca din spatele scenei

Am publicat în numerele trecute ale ziarului Ideea rezultatele obţinute de ansamblul folcloric Brâuleţul la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, dar oare ce se ascunde în spatele acestor succese? MUNCĂ! Foarte multe ore de antrenamente săptămânale. Vă prezentăm şi vouă câteva secvenţe din culise.
(Ilinca Mărgărita, Andreea Bostan, clasa a V-a A)

Războiul Stelelor

Un prieten îi povestea unui alt prieten de-ai mei filmul numit Războiul Stelelor:
-Gică! Îţi zic eu un film interesant, pe care l-am văzut?
-Da, măi! zise Gică. Hai că acasă n-am televizor, iar la tine…mi-e ruşine de mama ta,după incidentul petrecut.
-Să o luăm cu începutul: era un om pe nume Luke Skywalker (Luke cel care merge pe cer) care a învăţat de la tatăl său,Obi One Kenobi, cum să folosească armele împotriva răului. Toată acţiunea se petrece în spaţiu. Darth Vader, cel mai mare şi mai rău om, a luat-o prizonieră pe Prinţesa Leya, care a reuşit să îi transmită lui Luke mesajul să vină să o salveze. Ea a fost ajutată de un robot pe nume R2D2, ce semăna cu un aspirator sau cu un coş de gunoi…Tatăl lui Luke, Obi One, a văzut mesajul primul şi s-a dus să îl găsească pe băiatul lui. Acesta juca tenis împreună cu o maimuţă mare si păroasă, pe care o chema Chubacca. Deşi arăta monstruos, în sufletul ei era doar un om…unul mai neevoluat.
Citind mesajul, Luke l-a luat pe Chubacca şi pe tatăl lui şi au închiriat o navă. C3PO, al doilea robot al Prinţesei, a ajutat-o să nu fie rănită de armata lui Vader. Darth Vader avea o putere enormă şi o respiraţie grea. Era răcit rău şi respira într-un bol sub o mască, să nu dea răceala şi altcuiva.
Luke a localizat nava lui Darth Vader şi a aterizat în ea, unde a omorât patru roboţi malefici. Chubacca a avut un mod mai primitiv de a-i extermina: a sărit pe ei, până nu au mai avut ce face. Urcând spre Prinţesă, Darth a reuşit să îi despartă…Totuşi Obi One Kenobi şi Luke au rămas împreună, dar Chubacca a fost prins între gratii. Turbase şi nu se mai putea controla.
Ajunşi la Vader, Obi One, cel care îl învăţase pe Luke totul despre lupta cu armele Jedy, a încercat să îl omoare…Vader şi-a folosit forţa minţii şi a reuşit să-l împietrească…l-a omorât.
Văzând aşa ceva, Luke s-a supărat foarte tare şi a pornit o bătălie în săbii Jedy: viiuuuuuuuu! viiuuuuuuuu! bang! vuuuuuuuum! zzzttttttttt!
Luke i-a băgat sabia Jedy în burtă. Atunci, Darth Vader şi-a dat jos masca neagră şi bolul de pe faţă…I-a spus aşa:
-Luke!Eu sunt tatăl tău!
-Şi cu Obi One cum rămâne? a zis Luke.
-Păi au greşit scenariul…Este tată vitreg, fiindcă pe mine mama ta m-a crezut mort.
Darth Vader a murit şi Prinţesa Leya a fost salvată. Sfârşit…
-Am înţeles mă ,Andrei! Deci Darth Vader era ăla mic de respira greu, nu?…
(Andrei Popescu, clasa a VIII-a C)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email