Şcoala generală Mircea cel Bătrân (1)

…în primul rând există investiţia în oameni, investiţia sufletească şi pasiunea pe care

o depune fiecare cadru didactic…   
E greu să fiţi profesoară de geografie?   
– Nu e uşor, dar e plăcut faptul că lucrez  cu copii deştepţi, e atât de plăcut încât poţi să treci peste toate dificultăţile  mai ales când ai şi satisfacţia să vezi  că aceşti copii învaţă, sunt curioşi şi au iniţiativă.
E greu să menţineţi şcoala noastră pe primul loc?
  – Acest lucru presupune să existe atât cadre didactice, cât şi copii ambiţioşi. Noi  avem un colectiv de cadre didactice foarte bune si ambiţioase care îşi doresc să ajungă cu  elevii lor  la multe olimpiade si concursuri.
Va place mult geografia, materia pe care o predaţi?
-Evident că-mi place. De când eram copil îmi doream să plec pe munte, să călătoresc în Cosmos, să ajung pe Lună, să merg în toate ţările. Mă întrebam ce sunt stelele, de unde venim noi. Apoi, din studiul geografiei, am aflat toate răspunsurile şi mi-am urmat pasiunea.
De ce nu aţi ales altă materie?
– Foarte mult m-a atras geografia deoarece îţi dă posibilitatea să călătoreşti şi în timpul liber mi-am urmat această pasiune şi am călătorit aproape în toate ţările Europei.   
Cum se comportă elevii dv.?
– Sunt copii deştepţi, copii frumoşi , copii ambiţioşi, inteligenţi care, dacă îşi ascultă dascălii, vor avea un viitor bun.
Vă place să investiţi în şcoală?   
– Sigur că da. E foarte important să investim în şcoală. Trebuie să lucrăm la mobilier, la faţade, la zugrăveli şi în primul rând există investiţia în oameni, investiţia sufletească şi pasiunea pe care o depune fiecare cadru didactic. Nu este de ajuns să avem o şcoala modernă, este mult mai important să ai cadre didactice foarte bune .
Cum aţi primit această funcţie de conducere?   
– Sinceră să fiu, cu puţină teamă, pentru că mi se părea un lucru foarte greu, dar pot să spun că fac tot posibilul ca să-mi îndeplinesc toate sarcinile  cât mai bine cu putinţă.
(interviu realizat de Raluca Sava, Miruna Libertatu şi Irina Bridinel, clasa a V-a A)

De vorbă cu domnul primar al oraşului Curtea de Argeş

 Domnul primar Nicolae Diaconu a avut amabilitatea să răspundă la întrebările micilor jurnalişti.
Domnule primar, vorbiţi-ne despre şcolile din oraşul nostru, despre locurile de joacă pentru copii.
– Vom acorda o atenţie deosebită şcolilor. Am început deja să modernizăm parcul de la Sfântul Manole. Vom amenaja în viitor şi alte parcuri pentru copii.
Ce aveţi de gând să faceţi împotriva poluării?
– Partea de salubritate trebuie mult mai bine pusă la punct, vom continua educarea cetăţenilor în direcţia menţinerii curăţeniei,  vom încerca să plantăm şi să îngrijim spaţiile verzi.
Va ajunge oraşul nostru vreodată la nivelul celor din străinătate ?
– Sigur că da. Deja este cunoscut în străinătate, dar vom încerca să-l punem şi mai mult în valoare prin promovarea turismului.
Este greu să fiţi primar?
– Este foarte greu, deoarece sunt foarte multe responsabilităţi şi foarte multe obiective de îndeplinit mai ales că  în 2009 se preconizează a fi un buget mai mic decât în anii anteriori.
(Raluca Sava şi  Bianca Dragomir, clasa a V-a A)

De vorbă cu dascălii noştri…

Dra. profesoară Bucaţa Cristiana, ce v-a determinat să alegeţi această meserie?
 – Ca elevă, am ,,lucrat’’ mai mult la acest obiect, datorită profesoarei de fizică din liceu. Lucrând de nevoie, cu timpul am ajuns să îndrăgesc foarte mult acest obiect, dar nu numai datorită acestui fapt, ci şi datorită stilului de predare al doamnei profesoare de fizică din liceu, care te punea pe tine, ca elev, în situaţia de a gândi şi de a trage singur concluziile la fenomenele studiate sau la problemele rezolvate.
De câţi ani v-aţi dedicat şcolii?
– De foarte mult timp, de la absolvirea Facultăţii de Fizică din Craiova, în anul 1982.
Cum vă înţelegeţi cu elevii dumneavoastră?
– Eu am pretenţia că mă înţeleg destul de bine. Încerc să mă adaptez felul fiecărui elev de a gândi şi să-l ajut să înţeleagă cât mai bine din punct de vedere al obiectului fizică, fenomenele fizice studiate şi să aplice în probleme cunoştinţele însuşite.
Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, ce meserie v-aţi alege?
– Dacă aş fi din nou elevă de liceu şi ar trebui să mă gândesc ce facultate aş urma, aş alege tot fizica. Este o facultate foarte grea, dar care mie mi-a plăcut foarte mult şi datorită profesorilor pe care i-am avut, care m-au ajutat să înţeleg acest domeniu al fizicii în toată complexitatea lui. Bineînţeles că mi-aş dori să fiu tot profesoară, deoarece mie îmi place foarte mult să lucrez cu copiii si am o satisfacţie deosebită când reuşesc să-i fac să îndrăgească obiectul fizică şi să obţină rezultate bune la olimpiade şi concursuri.
Ce părere v-aţi facut despre elevii clasei noastre, a VI-a A?
– O părere destul de bună. Este o clasă cu mulţi elevi buni, capabili, dar care trebuie să muncească mai mult, să dea dovadă de conştiinciozitate, de ambiţie, de dorinţa de a se depăşi. Orice lucru esre greu la început, dar dacă vrei poţi reuşi! 
(Interviu realizat de eleva  Sorina Alexandra Niculescu, clasa a VI-a A)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email