„Şcoala altfel” la unităţile de învăţământ din Curtea de Argeş

Pe parcursul acestei săptămâni, la unităţile de învăţământ din municipiul nostru se desfăşoară cea de-a doua ediţie a programului „şcoală altfel”, dedicat activităţilor non-formale.
Programul implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi extracurriculare şi extraşcolare care să le valorizeze talentele, preocupările şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante, iar de anul acesta poartă numele „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Astfel, în această perioadă, elevii nu vor primi note, ci vor merge să viziteze diverse instituţii de cultură, vor merge în excursii sau vor fi implicaţi în diverse activităţi sportive, tehnico-ştiinţifice, de educaţie ecologică, protecţia mediului sau educaţie rutieră.  
De asemenea, în cadrul acestui program, la şcolile din Curtea de Argeş se vor organiza şi „Zilele porţilor deschise”, unde cadrele didactice vor prezenta atât părinţilor cât şi viitorilor elevi oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ.
La finalul acestei săptămâni elevii vor intra în vacanţa de primăvară, care va dura până în 14 aprilie. Cursurile se vor relua luni, 15 aprilie, şi vor continua până în 21 iunie. Vacanţa de vară începe o zi mai târziu şi se va încheia în 15 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email