CNAIR a lansat consultarea de piață pentru modernizarea Transfăgărășanului (DN 7C)

Miercuri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat în sistemul electronic de achiziții publice, SICAP, și pe site – ul propriu anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect ”Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 – km 130+800 (Transfăgărășan)”.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunțului de consultare a pieței în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia, timp în care cei interesați pot emite puncte de vedere, observații, precizări etc.

Conform sursei citate, activitățile și serviciile ce vor fi realizate în cadrul viitorului contract care face obiectul consultării de piață vor fi următoarele:

-Realizarea expertizei tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului, sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare;

-Elaborare Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții;

-Elaborarea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

Proiectul de modernizare urmărește aducerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcționare (acolo unde acești parametri se află la nivel mediu). În esență, se urmărește, pe cât posibil, menținerea drumului în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă.

Un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de circulație la nivelul rețelei naționale, inclusiv sub aspectul siguranței rutiere, reducerea emisiilor poluante și costurilor de operare, crescând viteza de călătorie și, astfel, răspunzând cerințelor de dezvoltare economică și asigurând conectivitatea la nivel regional.

Prin acest demers, CNAIR urmărește găsirea unor soluții viabile și constructive privind viitoarele elemente de pe DN 7C precum: polate, consolidări, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră; identificarea zonelor pentru parcări (spații pentru comercianși în parcări, modalități de taxare a acestor spații de servicii publice); zone de “viewpoint”; identificare zone pentru banda de vehicule grele; panouri de informare digitale “la poale”: număr locuri de parcare libere,etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email