Clubul Iubitorilor de cultură s-a întâlnit la Cercul Militar Curtea de Argeş

În sala de conferinţe a Cercului Militar Curtea de Argeş s-a desfăşurat, zilele trecute, întâlnirea din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Filiala „Posada”, al cărei preşedinte este col. (rtg) Laurenţiu Domnişoru.
De această dată protagoniştii întâlnirii au fost generalul Florian Tucă, Cetăţean de onoare al Municipiului Curtea de Argeş, dar şi membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, profesorul de filozofie şi poetul Ion Radu, dar şi îndrăgitul actor Puiu Mărgescu, de la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti.
Diplomă şi plachetă aniversară pentru generalul Florian Tucă
Prima parte a evenimentului a fost dedicată generalului Florian Tucă, autorul unei opere impresionante, care cuprinde peste 75 de volume despre trecutul eroic al ţării, dintre care nu mai puţin de 15 cărţi evocă istoria municipiului Curtea de Argeş. „Mă încearcă un sentiment de emoţie de fiecare dată când mă întâlnesc cu cei dragi. Particip la aceste întâlniri cu plăcere şi mă bucur că am ocazia să prezint o parte din cărţile mele. Multe dintre acestea au obţinut cele mai înalte premii şi distincţii în ţară, oferite de Academia Română sau Uniunea Scriitorilor din România, dar în acelaşi timp au fost apreciate şi în afara ţării. Nu vreau să mă opresc aici şi am deja în pregătire alte două volume despre Carol I, Ferdinand şi poate Carol al II-lea”, a spus generalul Florian Tucă, în deschiderea reuniunii culturale. Prezent la eveniment, col. (rtg) Laurenţiu Domnişoru i-a oferit generalului Florian Tucă o diplomă, dar şi o plachetă aniversară, din partea Filialei C.M.R.R. „Posada”. „Sunt un colaborator mai nou al domnului general. De doi de zile am început să lucrez alături de dânsul şi am scris împreună cartea „Oştirea română – oştire creştină”. În ciuda vârstei pe care o are, domnul general este foarte activ şi chiar am realizat un plan cu ceea ce urmează să facem în continuare. Din partea Filialei C.M.R.R. „Posada”, cu ocazia a 22 de ani de la înfiinţare, vreau să îi înmânez domnului general o diplomă şi o plachetă aniversară”, a spus Laurenţiu Domnişoru.
În cea de-a doua parte a întâlnirii, poetul Ion Radu a prezentat o parte din volumele sale, după care actorul Puiu Mărgescu a oferit tuturor celor prezenţi un recital poetic deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email