Clădirile importante din centrul oraşului se dărâmă încet, dar sigur

Clădirea unde ani de-a rândul şi-a desfăşurat activitatea Dispensarul TBC se poate prăbuşi în orice moment. Cu toate că este situată chiat în centrul municipiului, pe Bulevardul Basarabilor, clădirea s-a transformat treptat într-o adevărată ruină. Prin curtea plină de bălării se plimbă nestingheriţi zeci de câini comunitari, geamurile exterioare s-au crăpat şi pot să cadă în orice moment în capul celor care trec pe trotuar, pereţii sunt cojiţi, iar bucăţile de tencuială se desprind de pe ziduri. În urmă cu aproximativ doi ani, autorităţile locale anunţau cu mare tam tam faptul că această clădire va beneficia de fonduri europene şi va fi transformată într-un centru pentru pensionari. Până acum însă nu s-a schimbat nimic, iar peisajul dezolant a devenit o obişnuinţă pentru cei care trec prin centrul municipiului.
Ruina va deveni un centru pentru vârstnici
În cadrul ultimei conferinţe de presă, primarul Nicolae Diaconu a anunţat că licitaţiile pentru efectuarea lucrărilor ce vor fi finanţate prin fonduri europene şi implicit modernizarea acestei clădiri, au fost deja demarate. „Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să încheiem cu toate licitaţiile iar la începutul anului viitor să putem începe lucrările”, a declarat edilul.
Pentru realizarea centrului destinat bătrânilor şi pentru realizarea unui centru pentru cei cu dizabilităţi a fost alocată suma de 5.843.572, 6 lei iar durata de implementare a proiectului este de 22 de luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email