CJ Argeş dă 340.000 lei pentru biserici

Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, programată pe 28 august, se află un proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.
Ghidul  pentru acordarea sprijinului financiar a fost aprobat încă din  luna aprilie, în baza lui fiind deja înregistrate mai multe solicitări. ”În acest sens, au fost depuse la registratura instituţiei noastre dosare din partea parohiilor din judeţ aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, prin care se solicită sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de construire, reparare şi întreţinere a lăcaşurilor de cult, dar şi a bunurilor aparţinând cultelor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Consiliul Judeţean Argeş ar urma să acorde, în total, suma de 340.000 de lei pentru a finanţa executarea unor lucrări de construire sau consolidare.
Cei mai mulţi bani ajung la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului
Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a solicitat 240.000 de lei, pentru patru investiţii aflate în derulare. Astfel, pentru continuarea lucrărilor de construire a noii catedrale de la Curtea de Argeş ar urma să fie alocaţi 100.000 de lei. Câte 50.000 de lei au fost ceruţi pentru continuarea lucrărilor de împrejmuire a mânăstirii Robaia şi pentru continuarea construirii unei biserici din comuna Răteşti. De asemenea, 40.000 de lei ar urma să ajungă la aşezământul social ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Piteşti, pentru continuarea lucrărilor la acoperiş, scări exterioare şi bordura din jurul bisericii. Alţi 50.000 de lei ar urma să ajungă la un schit din Dragoslavele, pentru continuarea lucrărilor de reparaţii şi consolidare. Aceeaşi sumă a fost solicitată şi de reprezentanţii cultului penticostal, pentru continuarea unor lucrări de construire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email