Circulaţie oprită pe podul de lângă Mănăstire

Traficul a fsot oprit pe podul de pe strada Eroilor, din zona Mănăstirii Curtea de Argeș. Decizia a fost luată pentru a se continua în siguranță lucrările de consolidare a segmentului respectiv de drum, spun reprezentanţii Primăriei. Conducătorii auto sunt rugați să fie înțelegători și, pe cât posibil, cei care vor circula către zona de nord a municipiului, să folosească rutele ocolitoare. De preferat ar fi strada 1 Decembrie 1918 sau Cuza Vodă, cu ieșire spre strada Valea Iașului. Pentru a fluidiza traficul în zonă, la ieșirea pe partea stângă de pe Bulevard, de curând s-a amenajat carosabilul și s-au trasat două ieșiri pe un sens de circulație.

Se lucrează de zor la reabilitarea podului din zona Mănăstirii. După cum aţi aflat din ziarul nostru, municipiul Curtea de Argeş a scos la licitaţie un contract de lucrări de reabilitare – construire a două poduri, peste Valea lui Gan şi peste pârâul Valea Iaşului. Licitaţia a avut loc în luna august, iar din cele patru oferte primite, administraţia locală a atribuit contractul SC G&M Road Building Engineering SRL pentru suma de 765,090.61 lei. Suma poate fi suplimentată cu 46.400,00, pentru „cheltuieli diverse şi neprevăzute”.

Cât costă reparaţia podului

Reparaţia celor două poduri, o investiţie a fostei administraţii locale, costă, însă mai mult, pentru că banii pentru consultaţă, studii de fezabilitate, dirigenţie de şantier, etc., au fost daţi deja. Spre exemplu, în luna septembrie a anului trecut, specialiştii Compartimentul Investiţii – Achiziţii din Primărie solicitau Consiliului Local  „achiziţia de servicii de asistenţă/suport pentru desfăşurarea procedurilor de atribuire” a două obiective de investiţii – reabilitare pod peste Valea Iaşului, valoare 545.560 lei, şi reabilitare pod peste Valea lui Gan, a cărei valoare este de 440.780 lei, sume fără TVA, valoarea consultanţei urmând să ajungă la 30.000 de lei, conform hotărârii Consiliului Local. În plus, dirigenţia de şantier, asigurată de SC Alfacon,  costă 12.000 de lei pentru fiecare pod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email