Circulaţi cu atenţie! Recomandările poliţiştilor.

Pentru o călătorie în siguranţă, în week-end-ul 1 – 3 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş vă recomandă:

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea drumurilor pe care urmează să le parcurgă. De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să dea dovadă de răbdare în trafic, politețe față de ceilalți participanți la trafic și să evite să conducă obosiți.

Atunci când circulați prin zone aglomerate sau cu trafic pietonal intens, circulați cu viteză redusă. Pietonii sunt sfătuiți să se deplaseze numai pe trotuar sau acostament, iar traversarea să se facă numai prin locurile special marcate.

Respectați restricțiile de circulație instituite pe tronsoanele de drum. Reamintim că soferii care circulă pe tronsoane de drum închise circulației rutiere își pun în pericol siguranța, și pot fi sancționați contravențional conform Codului Rutier, cu amendă de până la 290 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email