Ciprian Tănasă şi milionul de dolari


Este născut la 2 februarie 1981 la Focşani. La 15 ani a fost selecţionat la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin” a fostului preşedinte al Argeşului, Victor Jigman. Ciprian Tănasă a fost coleg de generaţie la şcoala din Piteşti cu Raţ, Maftei, Bilaşco, Stelian Stancu şi Daniel Bălaşa. La 19 ani, Tănasă ajungea la F.C. Argeş unde a jucat până în anul 2007 când a fost transferat la Universitatea Craiova. În vara anului trecut,Adrian Mititelu l-a împrumutat la Poli Iaşi, iar din retur a revenit la Craiova. După meciul Craiovei cu Poli Iaşi, Ciprian Tănasă a devenit jucător liber de contract, patronul Adrian Mititelu renunţând la serviciile jucătorului. Zilele trecute, Ciprian Tănasă a semnat un contract pe trei ani cu ucrainienii de la Metalurg Donetk, practic echipa a doua a celor de la Şahtior, echipă patronată de multimiliardarul Rinat Ahmetov şi antrenată de Mircea Lucescu.

Prietenul avocat, Alex Jigman şi impresarul Arcadie Zaporojanu

Transferul lui Tănasă la Metalurg Donetk a fost realizat de impresarul Arcadie Zaporojanu cu ajutorul avocatului Alexandru Jigman care a fost coleg de echipă cu Ciprian, după care au rămas buni prieteni. „Metalurg Donetk avea mare nevoie de un atacant şi l-am propus pe Ciprian. L-au chemat la probe pentru două săptămâni, dar după numai trei zile l-au trimis la vizita medicală. Toţi cei de acolo au fost impresionaţi de felul în care Ciprian s-a prezentat la vizita medicală, şi după câteva zile a semnat contractul pe trei ani”, povesteşte Alexandru Jigman. Contractul cu Metalurg este pe trei ani, timp în care Tănasă va câştiga un milion de dolari.

Prime de victorie între 8.000 şi 25.000 de dolari!

„Sunt foarte mulţumit că sunt la Metalurg Donetk; contractul este pe trei ani şi voi câştiga un milion de dolari, dar pot câştiga încă pe atât din primele de joc, prime care nu coboară sub 8.000 de dolari, şi pot ajunge la 25.000 de dolari! Am primit deja o casă şi un Ford ultimul tip cu 150 kilometri la bord. Îmi voi aduce şi familia la Donetk când voi avea timp”, spune jucătorul român. Pentru el, Ucraina era singura variantă de a juca acum, deoarece perioada de transferuri s-a terminat în Europa, şi în plus el jucase deja la două echipe în România, şi o mai putea face doar din vară la altă grupare.
Obiectiv: Cupa UEFA
Metalurg Donetk a fost înfiinţat în anul 1995 ca replică a Şahtiorului. Patronul Metalurgului este bun prieten cu Rinat Ahmetov şi a făcut acest lucru din ambiţie. Obiectivul echipei lui Ciprian Tănasă este ocuparea locului trei care duce într-o cupă europeană. Acum Metalurg este pe locul patru după Dinamo Kiev, Şahtior şi Metalist Harkov. „Următoarele două etape sunt foarte importante pentru noi. Avem cu Dinamo Kiev şi la Şahtior! Vor fi cele mai tari meciuri”, mărturiseşte Cipri. La Metalurg Donetk este un antrenor bulgar care a jucat şi în Cipru unde l-a avut antrenor pe Anghel Iordănescu. Liderul echipei este brazilianul Fernandez, un mijlocaş de mare valoare, iar în lot mai sunt brazilieni, portughezi, bulgari şi armeni.

Cum şi de ce a plecat de la Universitatea Craiova

„Era după meciul de la Iaşi. În noaptea de sâmbătă spre duminică, am vorbit cu domnul Mititelu şi mi-a spus că nu mai are nevoie de mine… I-am spus să-mi dea măcar banii la care am renunţat când am plecat de la Iaşi, dar mi-a spus că nu-mi dă niciun ban, dar în schimb mă lasă jucător liber de contract. Asta a fost”, explică Ciprian Tănasă plecarea lui de la Universitatea Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email