Cioban mort în prăpastie

Un cioban şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o râpă adâncă de 50 de metri. Tragedia s-a petrecut duminică după amiază în zona Paltinu – Piscu Negru, din comuna Arefu.
Alexadru Haiducu, în vârstă de 66 de ani, lucra ca cioban, şi în cursul zilei de duminică se afla cu animalele la munte, în zona Paltinu – Piscu Negru. La un moment dat, acesta a alunecat, s-a dezechilibrat şi a căzut într-o râpă adâncă de 50 de metri. Totul s-a petrecut chiar sub ochii colegului său, care a sunat imediat la 112. Imediat la faţa locului au ajuns o echipă de salvamontişti, dar şi mai mulţi poliţişti şi jandarmi. Deşi aceştia i-au acordat primul ajutor, bărbatul a încetat din viaţă în scurt timp. „Cei doi ciobani aveau un refugiu în zona respectivă. Aceştia se aflau cu oile pe munte şi se pare că la un moment dat unul dintre ciobani a alunecat pe terenul abrupt şi s-a prăbuşit în prăpastie. Când a văzut ce s-a întâmplat colegul său a sunat la 112. Imediat la faţa locului au ajuns mai mulţi salvamontişti, dar şi jandarmi. Bărbatul avea mai multe leziuni la cap, dar şi altele corporale. Când a fost găsit, acesta trăia, dar se afla într-o stare foarte gravă. I s-a acordat primul ajutor, dar din păcate în scurt timp a încetat din viaţă”, ne-a spus Nicolae Pleşiţă, şeful formaţiei Salvamont Curtea de Argeş.
Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost coborât din munte şi transportat la IML Argeş, unde urmează să i se facă autopsia, pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email