Cioban electrocutat de un paznic

Un bărbat din comuna Sălătrucu a ajuns la spital la începutul acestei săptămâni, după ce a fost agresat de un consătean cu un dispozitiv cu şocuri electrice. Nicolae P., în vârstă de 38 de ani, a mers luni cu oile la păscut pe islazul comunei Sălătrucu, împreună cu alţi doi ciobani din localitate. În jurul prânzului, în timp ce oile sale păşunau în apropierea islazului, cei trei ciobani au avut o vizită neaşteptată. Andrei V., de 20 de ani, din aceeaşi comună, paznic la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi “Şoimul Bucureşti”, l-a mustrat pe Nicolae P. pentru că ovinele lui păşunau pe un teren proprietate privată şi l-a rugat să îşi ia oile de acolo. Nu a durat mult şi bărbaţii s-au luat la ceartă pentru locul de păşunat. După o serie de injurii reciproce, Nicolae P. s-a năpustit cu ciomagul spre tânărul paznic, care după ce l-a avertizat de câteva ori că are o armă în dotare şi o poate folosi, acesta a scos un dispozitiv cu şocuri electrice din buzunar şi şi-a electrocutat adversarul. Ciobanul a căzut la pământ şi pentru câteva clipe a fost în stare de inconştienţă. Cei care îl însoţeau pe cioban au alarmat autorităţile locale, care au chemat şi o ambulanţă. Nicolae P. a fost transportat la spitalul din Curtea de Argeş, unde a fost diagnosticat cu ,,plagă înţepată hemitorace drept şi coapsă dreapta”. Cadrele medicale care s-au ocupat de îngrijirea ciobanului au declarat că acesta se află în afara oricărui pericol.
Paznicul Andrei are însă o altă variantă. Acesta le-a spus oamenilor legii că s-a întâlnit cu cei trei ciobani în apropierea islazului, în timp ce el se îndrepta spre casă. Atunci Nicolae P. l-a luat la înjurături, după care a încercat să îl lovească cu ciomagul şi el a ripostat cu aparatul cu electroşocuri. Se pare că motivul real al conflictului dintre cei doi este tot locul de păşunat al ovinelor ciobanului. Paznicul s-a luat de câteva ori de ciobanul care îşi lăsa oile să pască pe proprietatea Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi “Şoimul Bucureşti”.  
Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs altercaţia dintre cei doi bărbaţi. Andrei V. s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru folosirea dispozitivului pentru şocuri electrice care a pus în pericol integritatea corporală a adversarului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email