Cine vrea să fie director la Pieţe

Dna. Ana Hiru conduce Serviciul Public Pieţe, Târguri şi Oboare de câţiva ani buni, de aproape 12, conform spuselor domniei sale, cam de prea mulţi, după cum cred unii consilieri. Şefa de la Pieţe a fost adusă la primărie de fostul primar Gheorghe Nicuţ, se ştie asta, iar dna. Hiru i-a purtat recunoştinţă veşnică, se presupune. Mulţi au fost, de-a lungul anilor, împotriva ei, şi mulţi au propus schimbarea sa din funcţie. Dna. Hiru e cam arogantă, eufemistic vorbind,  are magazin aproape de piaţa centrală şi stă cam mult pe acolo, vorbeşte repede şi pe ton înalt, are tendinţa de a-i lua pe toţi la pertu, se spune că nu ar fi străină de câteva tarabe din piaţă, nu recunoaşte că există o aşa zisă mafie a pieţelor din pricina căreia ţăranii olteni lasă marfa şi fug cât văd cu ochii. Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care i le reproşează dnei. Hiru unii dintre aleşii locali. Pe de altă parte, şi dna. Hiru ar fi spus în anumite cercuri că un anume consilier i-ar fi făcut ceva avansuri, iar atitudinea critică a acestuia este cauzată de refuzul său. Ei, încurcate sunt căile… pieţei, iar la ultima şedinţă de Consiliu Local s-a văzut cât de încurcate sunt.
Toată lumea spunea că pe vremea celuilalt primar, dna. Hiru a rămas în funcţie pentru că aşa a vrut  dl. Nicuţ. Acesta a vrut să demonstreze tuturor că dacă vrea domnia sa, doamna e director, indiferent de numărul contestatarilor. Acum, când avem alt primar, lupta împotriva dnei. Hiru a reînceput şi nimeni nu pare să o mai susţină, nici chiar noii săi colegi de partid. Multă vreme s-a spus că dl. Ion Şerban vrea funcţia de director al Serviciului Pieţe. Poate şi din acest motiv a muncit din greu şi a făcut Facultatea de Drept la una din universităţile din „centrul universitar Curtea de Argeş”. Dl. Şerban a buchisit cursurile de Drept degeaba, până acum cel puţin, pentru că noua sa meserie nu i-a adus nici postul sperat şi nici stima sau respectul juristului de la primărie, profesionist adevărat, în ciuda luărilor de cuvânt la fiecare şedinţă de Consiliu Local. Poţi să repeţi un paragraf de lege la infinit, dacă nu înţelegi despre ce e vorba, degeaba.

Aşadar, cine vrea să fie director la Pieţe?! Poate dl. Şerban, poate un pesedist, poate un pedelist, poate toţi împreună. Un lucru e sigur. Nimeni nu mai vrea ca director să fie dna. Ana Hiru, în afara ei însăşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email