Cine va conduce Muzeul Municipal

De la 1 februarie, dl. Florin Scărlătescu iese la pensie, după o viaţă de muncă în slujba comunităţii locale. L-am cunoscut pe dl.arhitect pe vremea când lucra la Primărie, la compartimentul de Urbanism, împreună cu dna. arhitect Bizon. După ce s-a mutat la Muzeu, faţa instituţiei, dar şi spatele ei, s-au schimbat. Dl. director Scărlătescu a reuşit să aducă Muzeul de la o dărăpănătură la o instituţie pe măsura numelui şi a reprezentitivităţii sale. Sala de festivităţi, construită cu ajutorul direct al lui Walter Stegner, este doar una dintre realizările sale. Au fost o mulţime de expoziţii şi alte manifestări de calitate organizate de dl. Scărlătescu,  astfel încât cred că se poate uita înapoi cu mândrie dl. director şi la activitatea domniei sale de la Muzeu.

Cine va fi noul director al Muzeului este o întrebare ce are deja un răspuns, se pare. Numele cel mai des vehiculat în legătură cu această chestiune este cel al dlui. Ştefan Dumitrache, consilier local PSD. Prezent la mai toate manifestările organizate la Muzeu, dl. Dumitrache a absolvit două facultăţi, este un om care a citit mult şi care pare dornic să ducă mai departe moştenirea lăsată de dl. Scărlătescu. Mă îndoiesc că se va organiza vreun concurs pentru acest post, probabil că dl. Dumitrache va fi numit interimar, până se mai liniştesc lucrurile şi se mai deblochează posturile.

Dl. Dumitrache pare potrivit pentru această funcţie, repet, dar dacă nu ar fi fost membru PSD cu state vechi în partid sau consilier local, ce şanse ar fi avut să o ocupe?! Niciuna. Câţi oameni de cultură, dacă acesta este un criteriu, sunt fără slujbă, sau calificaţi pentru acest post caută şi cu disperare ceva de lucru?! Câţi absolvenţi de facultate, una sau mai multe, sunt şomeri sau vânzători, tineri care aşteaptă să înceapă de undeva şi nu au nicio o şansă pentru că nu au experienţă şi nu au experienţă pentru că nimeni nu le dă o şansă să o capete?!

A ieşit la pensie şi şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare, dna. Ana Hiru, de la 1 ianuarie. Nici în locul domniei sale nu a fost numit nimeni, funcţia fiind ocupată de cineva din Serviciu, interimar. Am auzit că acolo ar urma să vină un nou şef din vară, după ce un copil cu nume cunoscut va termina o facultate, şi că postul l-ar aştepta. Deci, un tânăr căruia i se oferă o şansă. Dar, vă întreb, dacă au ar avea numele pe care îl are, dacă tăticul sau mămica nu ar fi cine sunt, ar mai avea această şansă?!

Aşadar, noul director al Muzeului se pare că va fi dl. Ştefan Dumitrache. Dacă am trăi vremuri normale probabil că lumea s-ar revolta. Pentru perioada aceasta, este o variantă bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email