CinE va candida în municipiu

De curând au fost date publicităţii rezultatele unor sondaje făcute în perioada mai – iulie 2011 de către USL. Conform acestora, în Argeş USL are 67% din numărul de voturi, iar PDL 17%. Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru Primăria Piteştiului vor candida reprezentanţi ai PSD, s-a decis în urma sondajului.
Ştefan Lăzăroiu –  „USL se amăgeşte cu sondaje false”
Preşedintele PDL Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, nu are încredere în sondajele făcute de USL: „Într-un judeţ în care culoarea roşie este tot mai decolorată cu bidineaua, este uimitor că cei din USL se mai amăgesc cu sondaje false. Alegerile de la Neamţ şi Maramureş au demonstrat realitatea şi au contrazis sondajele USL. În ceea ce mă priveşte, pe colegiul meu, din nordul judeţului, nu ştiu să se fi făcut vreun sondaj şi cu siguranţă aş fi aflat. Aşa că nu înţeleg pe unde s-au realizat aceste sondaje greu de crezut. În plus, nu se poate ca un singur om, şi acela prezent printre ai săi o data pe săptămână, să ţină în mână 67%”, ne-a declarat preşedintele PDL Curtea de Argeş, candidatul partidului pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul Curtea de Argeş.
Nicolae Diaconu – „La Curtea de Argeş, USL nu s-a constituit!”
Dacă la nivel judeţean lucrurile par clare, la nivel local e cu totul altfel. Nici măcar USL nu s-a constituit şi nici nu se ştie sigur dacă se va constitui Uniunea, spune primarul Nicolae Diaconu, preşedintele PSD Curtea de Argeş. „Din ce ştiu eu, nu s-au făcut sondaje şi la Curtea de Argeş. Nu s-a constituit clar USL la Curtea de Argeş, eu am iniţiat o discuţie de principiu cu PNL-ul. A rămas ca fiecare partid, după discuţia pe care am avut-o, să facă o analiză şi să decidă dacă se agreează USL la Curtea de Argeş, apoi să facem sondaje şi, dacă e cazul, liste comune. Oricum, ponderea pe listele pentru Consiliul Local va fi conform sondajelor, nu cum sunt împărţite mandatele de consilier acum. Pentru Primărie, fiecare partid îşi va desemna un candidat, iar cel mai bine plasat în sondaje va fi candidatul comun. Sondajele vor fi făcute de cineva neutru, dar agreat de partidele din USL”, ne-a declarat primarul Diaconu.
Costinel Vasilescu – „E bine să mergem pe liste comune!”
Preşedintele PNL, Costinel Vasilescu, e de părere că la nivel local foarte important e omul, şi poate mai puţin rezultatul sondajelor naţionale. „Eu îmi menţin declaraţiile pe care le-am făcut de câteva luni încoace, şi anume că e firesc să facem un sondaj şi e bine să mergem pe liste comune. Un sondaj naţional nu va genera automat rezultate foarte bune şi la nivel local. Să ne aducem aminte de alegerile din 2000, când Gheorghe Nicuţ a fost ales primar şi a câştigat cinci consilieri la Curtea de Argeş pe listele PNŢCD, iar la nivel naţional PNŢCD a obţinut rezultate dezastruoase. Nu înseamnă automat că USL va avea 67% la nivel local. Depinde de ce se va întâmpla la nivel local, problema e ce valoare au oamenii pe care îi pui pe liste. Acelaşi lucru e valabil şi pentru candidatul la Primărie, cel care a agreat de populaţie va câştiga”, ne-a declarat Vasilescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email