Cine sunt membrii Consiliului de Administraţie al Aquaterm

La jumătatea lunii octombrie, SC Aquaterm SA va avea o nouă conducere, reprezentată de un Consiliu de Administraţie (CA) nou nouţ. S-au înscris pe lista celor care vor să facă parte din CA nouă persoane – Florin Mituş, director la BCR Curtea de Argeş, funcţionarii publici Constantin Teodorescu şi Adriana Ciorbaru, Lucian Sterioiu, de la Liceul Tehnologic Auto, Mihai Stoicescu, jurist, omul de afaceri Gheorghe Alecsei, actualul administrator al Aquaterm, Gabriel Nastea, Claudia Mihăilescu, jurist, Viorel Popescu, director al Spitalului Municipal. „Au rămas opt din nouă candidaturi”, ne-a spus Dorin Savu, şeful Biroului de Resurse Umane din Primărie. Al nouălea, Gabriel Nastea, nu a mai depus scrisoare de intenţie ca să treacă în etapa următoare a selecţiei administratorilor „din motive personale”, după cum ne-a spus acesta.

De recrutarea membrilor CA se ocupă o firmă din Bucureşti, Fox Management Consultants SRL. Conform deciziei Consiliului Local, decizie luată având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, „consiliul de administrație este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăților comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice. Cel puțin unul dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii economice și experiență în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani. Nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”.

Dorin Savu spune că „indemnizaţia membrilor Consiliului de Administraţie va fi stabilită de Consiliul Local, iar Adunarea Generală a Acţionarilor va stabili remuneraţia directorului”.

„Consiliul de Administraţie e doar o cheltuială în plus!”

Constituirea CA al Aquaterm este o problemă care preocupă pe toată lumea. Liviu Nicolae, director la IPEE ATI şi şef al organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL Curtea de Argeş, a vorbit la conferinţa de presă de vineri a organizaţiei locale a liberalilor despre problemele pe care le are SC Aquaterm, concluzia lui fiind aceea că „Aquatermului îi lipseşte cifra de afaceri!”.

„Am analizat trei firme – Apă Canal, de la Piteşti, Edilul Câmpulung şi Aquaterm, de la Curtea de Argeş. Ratingul Aquaterm, calculat în funcţie de profitabilitate, lichidităţi şi eficienţă,  este foarte scăzut, 6,1 din 10 în 2016 şi 4,2 în 2017. În aceste condiţii, Consiliul de Administraţie este doar o cheltuială în plus. Ce să facă un Consiliu de Administraţie fără bani?! Primăria trebuie să-i dea capital de lucru. Trebuie văzută câtă apă intră şi câtă e facturată”, a spus Liviu Nicolae. El a mai povestit că a făcut analize de laborator pentru apa de la robinet furnizată de Aquaterm, şi că rezultatele analizelor au arătat că apa e bună. În opinia sa, dacă nu primeşte bani de la autorităţile locale, nici noul Consiliu de Administraţie nu va putrea să salveze SC Aquaterm de la faliment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email