Cine îl sabotează pe primar

Joi, dar nu numai joi,  s-a circulat cu mare greutate prin Curtea de Argeş, parcă mai greu ca niciodată. Se ştie că în zilele de mare sărbătoare în municipiu vin mulţi credincioşi din toată ţara iar cele câteva străzi centrale se blochează pur şi simplu, dar ca joi nu a fost niciodată. Citiţi mai multe despre acest subiect şi vedeţi şi câteva fotografii aici.

Îmi spunea o persoană importantă din oraş că pe dl. primar Panţurescu pare să-l saboteze cineva cu aceste blocaje. Nu se poate, opina persoana, ca dl. primar să nu ştie cam ce e la Curtea de Argeş într-o zi de joi, iar dacă în aceeaşi zi s-a sărbătorit şi Înălţarea era clar ce va fi pe străzi. În aceste condiţii, blocarea unei străzi centrale de către firma care schimbă reţeaua de apă şi pune granit, ca să asfalteze doi metri pătraţi, sună cam a sabotaj.  Faptul că la nicio intersecţie blocată nu a fost vreun poliţişt de la Circulaţie arată tot cam asta, crede domnul respectiv. „Oare nu are dl. primar colaboratori buni în Primărie care să fi ieşit puţin în oraş, să vadă ce se întâmplă, şi să-i spună?!”, s-a întrebat, retoric, interlocutorul.

Îi dau dreptate. Ziua de joi a fost infernală pentru şoferii care au trecut prin Curtea de Argeş şi, la cum îl ştiu eu pe dl. primar, ori nu a ştiut, ori a fost prost sfătuit, căci sunt sigură că nu i-a plăcut să vadă sau să afle cam câte înjurături s-au comis în trafic în jumătatea de oră pe care conducătorii auto au petrecut-o ca să ajungă de pe strada Elena Cuza până la Biserica Domnească, vreo câteva sute de metri.

E minunat că se fac lucrări la Curtea de Argeş, pentru că putem spera ca atunci când ele se vor finaliza oraşul va arăta mai bine.  Este clar că nu se poate construi fără disconfort, dar cei care sapă şi strică pentru a reface şi construi trebuie să respecte legea dar şi bunul simţ. Am scris în paginile ziarului nostru despre totala lispă de … empatie pentru pietonii cărora le-au fost distruse trotuarele, sigur, într-un scop lăudabil, şi care au fost nevoiţi să meargă pe stradă pur şi simplu, printre maşinile care şi ele se strecurau una pe lângă alta pe un singur sens de circulaţie.

Ne bucură perspectiva unui oraş frumos, dar nu putem înţelege că cei care vor să facă asta îşi bat joc de oameni. Oricât de mic şi insignifiant ar fi pentru unii Curtea de Argel, este totuşi un oraş, vechi, regal, cu oameni pe care nimeni nu trebuie să-i desconsidere. Din acest motiv sunt de acord cu domnul despre care scriam mai sus – cred că cineva îl sabotează pe dl. primar, căci ştiu că-i pasă de concetăţeni. Sau cel puţin asta sper.

Laura Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email