Cine câştigă din lupta primarului cu viceprimarul

La Curtea de Argeş primarul şi viceprimarul sunt în luptă dreaptă. De fapt, nu e prea dreaptă, în sensul că unul atacă la baionetă, iar celălalt dă cu tunul. Bătăliile din acest război sunt câştigate când de unul când de celălalt, dar războiul este, deocamdată, în plină desfăşurare Estimez că se va fi terminat abia atunci când va fi anunţat numele candidatului USL pentru funcţia de primar al Curţii de Argeş.

Dl. primar Diaconu acuză, pe de-o parte, că dl. viceprimar Vasilescu e mai interesat de construirea şi consolidarea propriei imagini decât de ce trebuie făcut prin oraş. De partea cealaltă, dl. Vasilescu declară că nu e consultat în niciuna dintre problemele instituţiei şi că are în subordine doar şoferii şi femeile de serviciu. Disputa e mult mai mare, în esenţă unul acuzându-l pe celălalt că nu-şi face treaba sau că a pactizat cu „duşmanii”.

Discuţiile dintre primii doi oameni din Primărie sunt interesante în măsura în care ne implică şi pe noi, cetăţenii, iar declaraţiile din ultima vreme ne cam implică. Spre exemplu, dl. primar, întrebat la o conferinţă de presă de ce nu mai participă şi dl. viceprimar la întâlnirea ci presa s-a uitat la ceas – era după ora 10 – şi a zâmbit subţire, insinuând că dl. viceprimar nu ar fi ajuns la muncă. Nasol, pentru că dacă un angajat nu ajunge la program la ora la care trebuie, poate şi trebuie să fie sancţionat.

Dl. viceprimar, de asemenea întrebat la o altă conferinţă de presă ce crede dacă dl. primar se va înscrie în PDL a spus, zâmbind la fel de subţire – „Nu înţeleg de ce vorbiţi la viitor..”. Păi dacă e aşa se cheamă că dl. primar încalcă legea, pentru că nu are voie să intre în alt partid atâta vreme cât a fost ales pe primar pe listele altuia, deci şi în acest caz ar trebui să fie aplicate sancţiunile prevăzute de lege. Sunt doar două exemple din conversaţiile otrăvite pe care cei doi le poartă nu direct ci prin intermediul presei. Cui foloseşte această dispută şi în ce scop a fost ea creată sunt întrebări care pot avea mai multe răspunsuri..

Dacă dl. primar pleacă la PDL, aşa cum vorbeşte toată lumea bazându-se pe comportamentul domniei sale din ultima vreme, candidatura USL la Primărie ar fi a dlui. viceprimar. Parte datorită valului de simpatie de care încă se mai bucură USL, parte pentru că în ultima vreme a fost des văzut pe puţinele şantiere din oraş, dl. Vasilescu ar putea ajunge primar. Lupta s-ar duce totuşi între domnia sa şi dl. primar care ar candida din partea PDL. Va fi interesant de văzut ce e mai important pentru argeşeni – un proiect cântat ani de zile şi faultat o perioadă îndelungată de unii, dar pus în sfârşit în practică de un primar care nu a făcut nimic altceva, sau vizitele dese pe puţinele şantiere ale oraşului, o vorbă bună, o implicare chiar şi la nivel declarativ în problemele urbei?!

Cetăţenii ar avea de ales atunci între cei doi oameni despre care au crezut că fac echipă, dar care, în ultimul an de mandat, au fost în război. Paradoxal, poate, locuitorii municipiului ar avea de câştigat dacă disputele vor continua, pentru că sunt convinsă că la un moment dat registrul va fi schimbat, iar declaraţiile de până acum vor fi dulci vorbe faţă de ceea ce va urma. Atunci, argeşenii cu drept de vot vor vedea exact cu cine şi cu ce au de-a face şi vor putea alege în deplină cunoştinţă de cauză – a caracterului, a promisiunilor onorate şi, mai ales, neonorate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email