Cine a închiriat spațiile din clădirea care adăpostește și sediul Direcției de Asistență Socială

Consilierul local Dan Petrescu a vorbit de multe ori la ședințe despre spațiile/camerele care se află în căminul de pe strada 1 Decembrie, acolo unde este sediul Direcției de Asistență Socială (DAS). Petrescu, în calitatea sa de ales local, a fost de câteva ori la sediul DAS și a cerut contractele de închiriere și alte documente suspectând lucruri necurate acolo. Șeful DAS, Mariana Moise, i-a spus la dispoziție hârtiile oficiale, dar Dan Petrescu a continuat cu scandalurile pe această temă.

Printre chiriași se numără Asociația Basarab, APIA și CEZ. Despre Asociație Petrescu a spus că se ocupă de ” recrutări de personal și eliberări de diplome”, iar în legătură cu APIA consilierul a acuzat-o pe Mariana Moise că ”a încheiat un contract luna trecută fără acceptul Consiliului Local”. Între paranteze trebuie spus că Dan Petrescu se judecă, se pare, cu APIA de mai mult timp și pe mai multe cauze.

Căminul de pe strada 1 Decembrie, acolo unde are sediul şi DAS, a fost dat în administrare Liceului Tehnologic Auto în 2010. La sfârșitul lui 2017 directorul Liceului Auto, Ioan Călinescu, a înștiințat Primăria că nu mai poate asigura administrarea imobilului „în condiții de securitate şi economice corespunzătoare”, şi a cerut desemnarea unui alt administrator. Cum mai mult de un etaj era ocupat de Asistența Socială, căminul a fost dat în administrare acesteia.

Ceea ce nu știe Dan Petrescu este că, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local din 2018, “noul administrator se subrogă în drepturile și obligațiile dobândite de vechiul administrator în baza unor acte juridice încheiate în formă scrisă și aflate în vigoare la data transmiterii dreptului.” DAS a moștenit, așadar, contractele reclamate de el, drepturile și obligațiile pe care le avea Liceul Auto atunci când administra clădirea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email