Cinci dosare penale în urma incidentelor electorale din Argeş

Cinci dosare penale au fost întocmite de poliţiştii din Argeş, în urma incidentelor electorale înregistrate duminică în judeţ. Potrivit prefectului Mihai Oprescu, este vorba despre suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de furt al unor ştampile de vot, tentativă de vot multiplu şi cumpărare de voturi. Cele două tentative de vot multiplu au avut loc în localităţile Topoloveni şi Piteşti. „Este vorba de intenţia de a introduce în urnă câte două buletine de vot. În ambele situaţii, unul dintre buletine a fost anulat, s-au întocmit dosare penale pentru tentativă de fraudă la vot şi se cercetează circumstanţele în care aceste acţiuni s-au săvârşit”, a declarat ieri prefectul. Printre cei cercetaţi penal se numără şi un membru în comisia electorală a unei secţii de votare din municipiul Câmpulung Muscel. „A fost sesizat faptul că acesta a oferit o sumă de bani unei persoane care şi-a exercitat dreptul de vot. S-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor”, a precizat Oprescu.
Au aruncat ştampila de vot în foc
Duminică au fost în Argeş şi incidente legate de dispariţia unor ştampile. Astfel, s-a raportat dispariţiei a trei ştampile, o ştampilă de control şi două cu menţiunea votat, în comunele Recea şi Boteni şi în oraşul Mioveni. Doar în primele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru furt, deoarece la Mioveni s-a stabilit deja ce s-a întâmplat cu ştampila respectivă: a fost aruncată în sobă, din neglijenţă. „S-a constatat că în acest din urmă caz ştampila a fost aruncată din greşeală în foc. S-a făcut curat după ce s-a terminat procesul de vot, ştampila era căzută, nu s-a observat în momentul în care s-a strâns gunoiul şi s-a aruncat din greşeală în sobă, aceasta este explicaţia”, a spus prefectul.
Un cetăţean turmentat a creat probleme la Valea Iaşului
Probleme s-au înregistrat şi la o secţie de votare din comuna Valea Iaşului, provocate de un cetăţean turmentat. „Cetăţeanul în cauză, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a dorit să-şi exprime intenţia de vot în afara cabinei de votare, a fost dezaprobat de către membrii comisiei, iar în acel moment a procedat la ruperea buletinului de vot”, a declarat Mihai Oprescu. Pentru fapta sa, individul a fost amendat cu suma de 200 de lei şi i s-a anulat buletinul de vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email