Cinci argeşeni din aceeaşi familie au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Cinci argeşeni, membrii ai aceleaşi familii, au ajuns la Spitalul Municipal luni după amiază cu toxiinfecţie alimentară. Potrivit medicilor, aceştia au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe acuzând stări de rău, vărsături şi diaree, simptome specifice unei intoxicaţii alimentare. Persoanele respective le-au spus medicilor că au început să se simtă rău după ce au mâncat carne preparată la grătar.
Medicii argeşeni: „Posibilitatea intoxicării cu carne este aproape de zero”
Astfel, din cei cinci argeşeni care au consumat carnea doi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce ceilalţi trei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Piteşti. „Pacienţii care au venit la spital prezentau atât simptomele unei toxiinfecţii alimentare cât şi pe cel ale unui microb. Posibilitatea intoxicării cu carne este aproape de zero, având în vedere faptul că în familia respectivă o persoană a prezentat simptome asemănătoare cu câteva zile înainte de a merge la grătar. Pentru a şti exact ceea ce s-a întâmplat analizele pacienţilor se vor face la Bucureşti”, ne-au spus medicii din cadrul Spitalului Municipal.
Însă, în acelaşi timp, la secţia de Urgenţe a Spitalului Municipal Curtea de Argeş au ajuns foarte mulţi pacienţi care au suferit multiple traumatisme. Majoritatea s-au accidentat după ce s-au urcat în pomi să culeagă fructe, unde, din cauza neatenţiei, s-au dezechilibrat şi au căzut de la o înălţime semnificativă. „Am avut cazuri numeroase de acest fel, chiar mai multe decât în anii trecuţi. Nu ştiu ce se întâmplă. Probabil că oamenii sunt neatenţi atunci când se urcă în pomi sau în alte locuri şi alunecă. Au venit foarte mulţi cu mâini şi picioare fracturate”, a declarat dr. Ionela Dăneţ, manager Spitalul Municipal.
În doar două zile, şapte argeşeni muşcaţi de câini au ajuns la Spital
Mai mult decât atât, medicii argeşeni se confruntă în continuare cu un număr mare de cazuri cu oameni care au fost muşcaţi de câini, fie că pacienţii sunt din Curtea de Argeş sau din comunele arondate. „Am avut la sfârşitul săptămânii trecute, în doar două zile, şapte cazuri. Au fost pacienţi şi din municipiu, dar şi din localităţile apropiate care s-au prezentat cu plăgi muşcate”, a mai spus dr. Ionela Dăneţ. Din păcate pentru victimele maidanezilor, acestea trebuie să meargă la Piteşti pentru tratament, deoarece vaccinul antirabic se poate administra doar în secţiile de boli infecţioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email