Cimitirul Eroilor, „reparat” de Serviciul Public

Consilierul local Nicolae Nedelcu s-a declarat „salvatorul” Cimitirului Eroilor. Nu acestea au fost cuvintele pe care le-a folosit ieri, e drept, omul a spus doar „de Cimitirul Eroilor mă ocup eu!”.
„S-au cerut 5000 de lei pentru un panou informativ pentru Cimitirul Eroilor”, a afirmat primarul Nicolae Diaconu, iar Nedelcu a fluturat prin faţa consilierilor un dosar. „Am aici documentaţia completă care va fi trimisă spre aprobare la Bucureşti, ca să începem lucrările la Cimitirul Eroilor”, a afirmat acesta. Cum nu era prea clar unde se vor duce banii şi pe ce, s-a propus şi s-a aprobat ca suma să fie dată Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), care să se ocupe de lucrări. „Orice intervenţie care se face la Cimitirul Eroilor are nevoie de o mulţime de avize şi aprobări, inclusiv de la Ambasada Germaniei”, a declarat Ioan Ghiţă, directorul SPGC.
Primarul Nicolae Diaconu ne-a spus anterior că lucrările care urmează să se desfăşoare în zona respectivă vor fi mai mult unele „de întreţinere şi curăţenie a cimitirului”. „Cu câteva pavele vom delimita mormintele, însă doar pe cele ale soldaţilor români, pentru că la cele ale austriecilor şi germanilor nu putem interveni noi, pentru că nu avem aprobările necesare. Se vor mai face reparaţii la zidul care împrejmuieşte cimitirul şi va fi curăţat monumentul. Am luat legătura şi cu reprezentanţii unităţii militare din Curtea de Argeş pentru a amplasa acolo un catarg. De asemenea, în memoria soldaţilor care se află înmormântaţi acolo vom face o placă comemorativă pe care vor fi trecute numele acestora”, ne-a spus Nicolae Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email