Cimitirul de pantofi

Sute de perechi de încălţăminte şi materiale de construcţii au fost aruncate pe un teren viran, iar locul s-a transformat într-o sinistră groapă de gunoi

 

Curtea de Argeş s-a transformat cu adevărat într-un oraş al gropilor de gunoi. În mai multe zone din municipiu peisajul este de-a dreptul dezolant şi asta din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare. Astfel, fie că este de vorba de pârâul care trece prin centrul municipiului, strada 1 Decembrie sau podul de pe strada Râmnicu Vâlcea, gunoaiele au pus practic stăpânire pe aceste locuri. De asemenea, în zonele mai ferite de ochii cetăţenilor sau ai autorităţilor locale situaţia este de-a dreptul dezastruoasă, dacă privim  „groapa de gunoi” nou apărută în apropierea locului în care se desfăşoară târgul second-hand.

Deşi nu sunt mulţi cei care trec prin zona respectivă, aceştia sunt întâmpinaţi de o mare grămadă de gunoaie. Terenul viran, aflat în locul în care se organiza bâlciul tradiţional de Sfânta Maria cu ceva timp în urmă, a fost invadat de sute de perechi de încălţăminte vechi, resturi de materiale de construcţii şi instalaţii sanitare, dar şi alte deşeuri. Probabil din cauza faptului că zona nu este una circulată, cetăţenii certaţi cu bunul simţ preferă să scape de lucrurile nefolositoare aruncându-le aici, fără să ţină cont că s-a format astfel o groapă de gunoi. Dacă angajaţii Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (S.P.P.T.O.) salubrizează în fiecare săptămână zona în care se desfăşoară târgul săptămânal, terenul viran din apropiere a fost neglijat de autorităţile locale, gunoaiele fiind împrăştiate acolo de o bună perioadă de timp. „Angajaţii Serviciului vin în fiecare săptămână în zona târgului şi fac curăţenie. Aceştia adună toate gunoaiele care rămân. Noi am adunat şi acele perechi de încălţăminte şi aşteptam maşina să vină să le ridice, dar între timp acestea au fost împrăştiate de alţi oameni care vin să caute printre ele”, a declarat Marin Florea, şeful S.P.P.T.O..

 

Despre noua groapă de gunoi a aflat şi Nicolae Diaconu, primarul municipiului, care în momentul în care i-am arătat fotografiile cu grămezile uriaşe de moloz şi încălţăminte, a declarat că îi va trimite pe angajaţii SPU ( Salubritate Publică Urbană) să cureţe zona respectivă. „Este un teren privat, dar nu putem să lăsăm lucrurile aşa. Voi vorbi cu cei de la Salubritate Publică să cureţe terenul pentru că arată foarte urât”, a spus edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email