Cimitir nou pe strada Vlad Ţepeş?!

Problema locurilor de veci din Cimitirul Sf. Îngeri este cunoscută de toți argeșenii. Cimitirul public nu mai are locuri, iar extinderea lui pare greu de realizat. Problema e veche, încă din 2009 administrația locală luând în discuție înființarea unui alt cimitir pe strada Valea Iașului. Propunerea nu sa concretizat nici până astăzi, în timp ce lipsa locurilor de veci este acută.

Primarul Constantin Panțurescu le-a cerut consilierilor locali propuneri referitoare la amplasarea noului cimitir, și cum nu a primit niciuna, s-a gândit să fie amenajat unul pe strada Vlad Țepeș. „Trebuie să vedem dacă putem face acolo un cimitir, dacă putem îndeplini condiţiile”, le-a spus primarul mebrilor Consiliului Local.

Potrivit legii, „la înființarea cimitirului, proprietarul este obligat să asigure drumurile interioare și aleile; sală de ceremonii funerare; spațiul tehnic care să asigure temperatură de până la 15 grade Celsius, premergător ceremoniei funerare;  existența unei surse de apa utilizabile; WC-uri;  spațiul amenajat corespunzător pentru depozitarea gunoiului; spații verzi, arbuști, copaci pe marginea drumurilor și aleilor”. De asemenea, „administratorul cimitirului este obligat să asigure, atunci când este nevoie, renovarea clădirilor, întreținerea și menținerea în funcțiune a infrastructurii din cimitir, precum și întreținerea zonelor verzi a căror suprafața inițial stabilită nu poate fi micșorată pentru crearea de noi locuri de înhumare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email