Chiria în hala de carne a crescut de trei ori

Cei care vând carne şi produse din carne în hala aflată în apropierea pieţei centrale vor plăti de la anul 15 euro metrul pătrat chirie, de trei ori mai mult decât până acum. „Sunt diferenţe foarte mari între cei care au tarabe închiriate afară şi cei din hală. Chiriile sunt foarte mici”, a explicat Ana Hiru, directorul Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare, (SPPTO) propunerea pe care a făcut-o Consiliului, cu noua sumă. „În piaţa de legume se plătesc 57 de euro pentru un metru pătrat. În hală se pun utilităţi la dispoziţia chiriaşilor, iar pentru holuri nu se plăteşte nimic”, a mai spus Ana Hiru. Unii consilieri au apreciat prea mare creşterea chiriei, propunând 10 euro, dar directorul SPPTO a afirmat că „dacă scoatem la licitaţie luăm cel puţin 30 de euro pe metru”. Chiriaşii sunt de acord cu noua chirie, a mai spus Hiru, iar consilierii locali au aprobat noile tarife.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email