Chioşcurile şi bannerele, interzise pe Bulevard!

Primarul Nicolae Diaconu s-a gândit la imaginea oraşului mai mult timp, iar din meditaţiile sale a ieşit un proiect de hotărâre care a şi fost aprobat marţi după amiază de Consiliul Local. Astfel, hotărârea prevede ca „pe Bulevardul Basarabilor, începând cu ansamblul istoric Biserica Domnească şi până la intersecţia străzilor Eroilor cu 1 Decembrie, pe trotuare, platouri sau terenuri, indiferent de natura proprietăţii, se interzice amplasarea de construcţii provizorii cu scop comercial, prestări servicii sau altă destinaţie”. De asemenea, „pe acelaşi interval de drum” se interzice amplasarea bannerelor publicitare, indiferent de suportul de susţinere, cu excepţia celor care promovează monumentele istorice ale municipiului.
„S-a ajuns la saturaţie a zonei cu spaţii comerciale!”
Primarul Nicolae Diaconu şi-a argumentat solicitarea astfel – „Aspectul oferit de Bulevardul Basarabilor constituie o carte de vizită a municipiului nostru. Zona vizată se află între Mănăstire şi Biserica Domnească (…) Pe Bulevard se mai regăsesc şi alte monumente, iar o mare parte din arteră face parte din situl istoric al municipiului. Caracterul general al zonei se pretează pentru turism şi promenadă, aici fiind o zonă cu multe spaţii verzi (…) În prezent consider că s-a ajuns la o saturaţie a zonei privind micile spaţii comerciale adiacente trotuarului, aflate pe proprietăţi particulare, caracterul general al sectorului fiind deviat de la cel iniţial. Fluenţa traficului pietonal este şi ea stânjenită din cauza căilor de acces în aceste spaţii comerciale”. În opinia primarului Diaconu, „discordant cu caracterul zonei şi vecinătăţile imediate sunt şi bannerele publicitare ancorate de stâlpii reţelelor electrice sau de teii care mărginesc Bulevardul, transversal pe acesta”.
Prin urmare, indiferent dacă e vorba sau de o proprietate privată sau de domeniu public, nimeni nu va mai putea construi spaţii comerciale în acest perimetru, şi nici bannere nu vor mai putea fi puse.  (L.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email