Chinezii şi italienii se bat pentru autostrada Piteşti – Curtea de Argeş

Au fost depuse 8 oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a autostrăzii Sibiu – Pitești, cuprinsă între  Curtea de Argeș și Pitești

 

 

Vineri seara s-a încheiat perioada în care puteau fi depuse oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a autostrăzii Sibiu – Pitești, cuprinsă între  Curtea de Argeș și Pitești (km 92+600 – 122+950).

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR),  cea care a organizat licitaţia, pentru aceasta secțiune, cu o valoare estimată, fară TVA de 1.834.035.567,66 RON, au fost depuse 8 oferte:

1. Astaldi SpA

2. Asocierea China Railway 14th Bureau Group Co Ltd – Viaponte Rom SRL – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia SA

3. Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pizzarotti SA

4. Asocierea Itinera SpA – Retter Projectmanagement SRL

5. Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA

6. Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)

7. Asocierea Tirrena Scavi SpA – Toto SpA Costruzioni Generali

8. Asocierea Trameco SA – Vahostav SK as – Construcții Erbașu SA – Vega ’93 SRL – East Water Drillings SRL

Durata contractului este de 120 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Secțiunea 5 este amplasată în județul Argeș, are o lungime de 30.35 km, iar traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a municipiului Pitești.

Licitaţia a fost contestată

Pe 16 octombrie a fost depusă o contestaţie pentru această licitaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSAS), prin care s-a cerut inclusiv prelungirea cu „cel puţin” 30 de zile a termenului de depunere a ofertelor. Contestatarul, al cărui nume a fost şters din contestaţia publicată de CNAIR pe SEAP, reclamă mai multe nereguli şi solicită „eliminarea din întreagadocumentaţie a Procedurii  de Atribuire a cerinţei evidenţierii de către ofertanţi în mod distinct a sumelor alocate fiecărei categorii de cheltuieli în lista categoriilor de cheltuieli care se finanţează din rezervele de implementare a proiectelor”. De asemenea, se cere „obligarea Autorităţii Contractante (CNAIR – n.a.) să evidenţieze în mod distinct sumele alocate fiecerei categorii de cheltuieli în lista categoriilor de cheltuieli care se finanzează din rezervele de implementare a proiectelor”.

Istoria unei licitaţii

Pe 11 iulie Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) publica pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice licitaţia pentru contractul „Proiectare și execuție autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești km 92+600-122+950”. Potrivit anunțului de participare, „Obiectivul principal îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 5 în conformitate cu condițiile de contract FIDIC Galben. Secțiunea 5 se întinde între km 92+600 și km 122+950, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Curtea de Argeș și va contiua traseul paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Traseul acestei secțiuni este amplasat în județul Argeș și are o lungime de 30.35 km”. Valoarea estimată a contractului, fără TVA ,este de 1,834,035,567.66 lei, iar termenul de finalizare-120 luni începând de la data atribuirii.

Ofertantul trebuie să demonstreze că are la dispoziție/ are acces la următoarele utilaje, instalații și echipamente tehnice pentru execuția lucrărilor: două stații de asfalt, 68 de autobasculante, 13 excavatoare, eșaloane de asfalt-repartizatoare asfalt – două, eşaloane asfalt-compactoare asfalt – șase, 17  autogredere,  patru macarale și un lansator grinzi.

 

Criteriul de atribuire a licitației este  „cel mai bun raport calitate-preţ”. Durata contractului este de 120 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor (ce poate crește la 84 luni, respectiv 120 luni, în funcție de perioada de garanție ofertată). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email