Chinezii au cea mai bună ofertă pentru autostrada Tigveni – Curtea de Argeş

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a licitat în martie 2019 sectorul 4 al autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv Curtea de Argeş – Tigveni, de aproape 10 km, evaluat la două miliarde de lei, care va fi proiectat în 16 luni și construit în 44 de luni. Pe traseu va fi construit un tunel de 1,35 km sub dealul Momaia.

Până în acest moment CNAIR nu a anunțat câștigătorul. Asociaţia Pro Infrastructura scrie că se pare că cea mai bună ofertă este cea a chinezilor de la China Railway. Compania de drumuri le-a cerut o serie de clarificări suplimentare în ultimele luni, solicitări respinse de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Prin urmare, CNAIR trebuie să anunțe câștigătorul acestei licitații în vederea consumării potențialelor contestații și demarării acestui lot deosebit de important de autostradă.

Asociaţia Pro Infrastructura a realizat o filmare pe traseul secţiunii Curtea de Argeş – Tigveni al autostrăzii şi mai multe poze pe care le găsiţi pe pagina de facebook a Asociaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email