Chinezi, cehi, lituanieni şi români vor să retehnologizeze hidrocentrala Vidraru

Hidroelectrica a publicat lista ofertanţilor  pentru a doua licitaţie

Pe 17 februarie 2018 Hidroelectrica a lansat licitația publică internațională pentru proiectul de Retehnologizare a  Amenajării Hidroenergetice Vidraru, iar zilele trecute a publicat lista ofertanţilor. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), au depus oferte firme sau asocieri de firme din China, Cehia, Lituania şi România. Astfel, ofertanţii sunt SC Romelectro SA, Litostroj Power D.O.O., Electromontaj Carpaţi SA, Simtech Internaţional SRL, Butan Grup SRL, Indar Electric S.L., CKD Blansko Engineering AS, PowerChina Huandong Engineering Corporation Limited, Energotech SA, Eximprod Grup SA. Potrivit SEAP, până la data şi ora limită de depunere a ofertelor au fost înregistrate documente de la PowerChina Huandong Engineering Corporation Limited şi de la Asocierea Romelectro SA – Litostroj Power D.O.O.

Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit ca urmare a derulării procedurii de achiziție publică se ridica la 78.984.045 Euro (fără TVA), la care se pot adaugă maximum 1.750.000 Euro cheltuieli neprevăzute. Lucrările vor fi derulate de firma câștigatoare pe parcursul a patru ani și opt luni de la data atribuirii.

Prima licitaţie, în 2016

Contractul de modernizare a mai fost scos la licitaţie în 2016, însă procedura a fost anulată un an mai târziu, după ce compania de stat a apreciat că toate ofertele depuse au fost inacceptabile şi/sau neconforme. Hidroelectrica a primit, atunci, 45 de oferte, de la companii din România, Slovenia, Cehia, Marea Britanie, Serbia, Rusia şi China.

Reluarea licitației se face în condițiile reducerii cu circa trei milioane de euro a sumelor din devizul general anterior, potrivit Hidroelectrica. De asemenea, cerințele din Caietul de sarcini au fost actualizate cu acele prevederi rezultate în urma solicitărilor de clarificare și a răspunsurilor date de ofertanți în cursul procedurii de achiziție derulate anterior și anulate, se mai arată în comunicatul de presă emis de Hidroelectrica în februarie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email