Chinezi, austrieci, turci, greci şi italieni se bat pentru autostrada Tigveni – Curtea de Argeş

Joi a fost termenul maxim pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru proiectarea şi construirea secţiunii 4 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv Curtea de Argeş – Tigveni. Potrivit sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, au depus oferte următoarele firme sau asocieri de firme:

1. Strabag – Austria

2. Porr – Austria

3. Aktor – Grecia

4.China Railway – China

5. Impresa Pizzarotti – Italia

6. Tirrena Scavi – Italia

7. Alsim Alarko – Turcia

8. Ictas Insaat si Constructii SA – Turcia şi Romania

9. Kaylon Insaat – Turcia

10. Hapa Insaat – Turcia

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat pe 9 martie 2019 licitaţia pentru contractul „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelul Momaia.

Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de două miliarde de lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Termenul limita de depunere a ofertelor a fost stabilit iniţial pentru data de 14 mai 2019, însă a fost prelungit ulterior.

Pentru secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv  Piteşti – Curtea de Argeş, ultimul termen, al 16-lea, pentru desemnarea câştigătorului este 16 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email