Cetăţenii din Curtea de Argeş reclamă: „Municipalitatea susţine ilegalitatea!”


La ultima şedinţă a legislativului municipal s-a reluat subiectul despre balcoanele extinse în mod ilegal. Discuţia a pornit de o cerere depusă de doi locatari ai blocului A 26, de pe strada Episcop Nichita, în urmă cu aproape 10 luni. Cei doi tineri au văzut cum vecinii lor şi-au mărit balcoanele şi au vrut să facă şi ei acelaşi lucru. Au ales să construiască cu acte în regulă, şi au depus cerere la primărie în luna iunie a anului trecut. Din diferite motive, nu le-a răspuns nimeni timp de zece luni, iar consilierii locali le-au refuzat cererea. “Toţi vecinii noştri şi-au extins balcoanele şi am vrut să îl extindem şi noi. Atât că am vrut să facem totul legal şi am depus în luna iunie cerere la primărie”, spune Bogdan B. A aşteptat liniştit mai bine de 10 luni de zile, în speranţa că va avea un răspuns. „Am ajuns să vin săptămânal la primărie, până mi-au spus că s-au săturat de noi. Am venit la fiecare şedinţă şi nu ne-a băgat nimeni în seamă. A trecut aproape un an şi acum ne-au refuzat cererea. Cu alte cuvinte, noi, cei care am vrut să facem legal, nu vom avea balcon extins. În schimb, cei care au fost mai deştepţi şi au făcut fără autorizaţie au acum balcoane. În condiţiile astea municipalitatea susţine ilegalitatea. Noi cei care vrem să construim în condiţiile legii, nu avem voie. Iar cei care fac ilegal, construiesc fără pic de jenă şi fără să fie controlaţi de cineva”, a adăugat supărat bărbatul căruia tocmai îi fusese refuzată cererea.

„Biroul de Urbanism nu îşi face datoria!”

Consilierul Vasile Sabie a fost cel care a întrebat dacă Biroul de Urbanism are un inventar cu lucrările ilegale şi mai ales dacă a fost aplicată vreo sancţiune pentru cei care au extins balcoane fără autorizaţie. „Ca să putem discuta în cunoştinţă de cauză, ar trebui mai întâi să ştim care este situaţia în oraş. Oamenii ăştia au primit aviz nefavorabil şi atunci când văd că vecinii lor au construit ilegal şi nu au păţit nimic, vor face şi ei la fel. Asta se va întâmpla pentru că Biroul de Urbanism nu îşi face datoria. Câte amenzi au dat pentru construcţiile ilegale? ”, a  întrebat consilierul. Nu a primit, însă, niciun răspuns…

Nicolae Derviş: „Fără extinderi de balcoane”

Dacă fostul Consiliu Local a mai aprobat extinderile de balcoane, noul legislativ s-a declarat de la bun început împotriva acestor extinderi. Nicolae Derviş, preşedintele Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, a fost cel care a cerut să se facă ordine în municipiu şi a cerut să nu mai fie date autorizaţii de extindere. “Am spus de atâtea ori că nu vom mai da aprobări în acest sens. Vor primi aviz pentru extinderea balcoanelor doar cei care stau la parter şi nu au balcon şi cei care locuiesc în blocuri fără balcoane. Atât! Am spus clar că nu mai dăm autorizaţii pentru extinderi! Blocurile au fost făcute cu o arhitectură şi nu ne apucăm noi să schimbăm”, a fost răspunsul consilierului Nicolae Derviş. Din păcate pentru cei care l-au ales pe Derviş în Consiliu, acesta nu este consecvent, pentru că unii cetăţeni au mai primit câte o aprobare, pe sprân-ceană, după cum au reclamat  argeşenii care au luat parte la ultima şedinţă. Unul dintre ei a spus la un moment dat:  „Dacă era nepotul domnului Derviş, probabil că primea aprobarea!”. Derviş s-a supărat pe bietul om, care, culmea, venea în faţa aleşilor şi îi ruga să-l lase să intre în legalitate. Concluzia alegătorilor în faţa aleşilor a fost aceea că la Curtea de Argeş legea este valabilă doar pentru unii.

„Oamenii vor regreta că locuiesc la Curtea de Argeş”

Consilierul Sorin Sorescu a cerut ca mai întâi să fie luate măsuri împotriva celor care au construit ilegal şi ulterior să fie puse în discuţie noile cereri. “Sunt mulţi care ştiu că vecinii lor au făcut fără autorizaţii şi nu au păţit nimic. Le vor urma exemplul, pentru că sunt mulţi care au procedat aşa. Aşa se va întâmpla, dacă noi nu îi sprijinim pe cei care vor să construiască legal. Trebuie să fim corecţi faţă de toţi cetăţenii, altfel oamenii vor regreta că locuiesc în Curtea de Argeş, în condiţiile în care la scara vecină a fost construit un balcon ilegal”, a spus acesta.
De la începutul anului, municipiul nostru are şi un nou arhitect şef. Pentru că încă nu s-a acomodat cu toate problemele din oraş, Cătălin Băşoiu, cel care ocupă această funcţie, spune că până în prezent nu a dat amenzi pentru balcoane construite ilegal, întrucât nu a primi sesizări în acest sens. “Nu ştiu câte extinderi s-au făcut ilegal şi nici nu am primit sesizări. Dacă vor fi depistaţi că au construit fără acte, cetăţenii vor fi amendaţi iar construcţia va fi dărâmată”, a spus noul arhitect şef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email