Cetăţenii cred că „Administraţia locală evită sau ascunde adevărul !”

Mulţi cetăţeni din Curtea de Argeş şi-au pierdut speranţa într-o viaţă mai bună în acest oraş, şi asta şi din cauza lucrurilor pe care le văd că se întâmplă sau nu se întâmplă aici. Lipsa de comunicare între administraţia publică locală, în special a primarului Nicolae Diaconu, cu cetăţenii, are grave repercusiuni asupra percepţiei argeşenilor vizavi de oraşul lor. Pe site-ul www.interesargesean.ro sunt o mulţime de comentarii pe această temă. Vă redăm în rândurile de mai jos doar câteva dintre părerile pe care le au cititorii noştri, locuitori ai municipiului, despre administraţia publică locală.
Trei întrebări pentru primar
Articolele şi editorialele publicate pe site-ul nostru sunt apreciate şi comentate de cititori. Iată cum comentează aceştia editorialul intitulat „Argeşenii nu mai au răbdare. Să înceapă marea asfaltare!”.
Un cititor care semnează Beneficiar ne scrie – „Da, stimată redacție, primarul a vorbit mult pe temă asfaltării, doar că a cam evitat să spună lucrurilor pe nume, și aș vrea dacă se poate să obțineți niște informaţii clare de la dânsul:
1- de ce nu se vede nimic la organizarea de șantier?
2- a subcontractat Delta ACM lucrarea altor firme?
3- de ce a avansat până acum numai termene aiurea de începere?
Exemplu –  lucrarea va începe când vremea ne va permite; lucrarea va începe la începutul lunii martie; lucrarea va începe pe 15-20 martie…A, stați puțin, acum a mai apărut și dirigenția de șantier? A, nu cred că va mai începe? Vouă nu vă este clar că evită sau ascunde adevărul ? Nu vedeți că la celelalte componente ale proiectului se lucrează fără tam-tam, dar aici apele sunt tulburi ? Vă spun eu care este cauza la toate neajunsurile – oameni fără experienţă Și fără responsabilitate”.
Acelaşi cititor ne mai scrie, pe acelaşi subiect – „ Problema cu subcontractarea este nasoală, și vă spun de ce. Dacă erau firme la noi care să poată face asfaltarea asta luau ele licitația, nu Delta ACM, iar pe la noi…se vede meseria, cum ajungi în caricatură aia de sens giratoriu de la Făgăraș, iar responsabilitatea edililor se vede pe orice stradă ai merge, pe Valea Iașului au “rezolvat-o”, pe Progresului la fel, la Confecţii, pe ocolitoare, numai nebun să fii ca să intri cu mașina. La noi fiecare face ce vrea și unde vrea, vrei să faci o traversare – sapi și bună ziua, tragi pământ la loc. Încă o problemă am văzut că a mai apărut, constructorul vrea bani și apoi îi primești de la finanțator. Păi e și normal, dar ați văzut ce se întâmplă dacă nu mai sunt bani, sau vin cu întârziere, exemplul cel mai bun este magistrala 5 de metrou, unde este același constructor, Delta ACM, nu mai ai bănuți, conservăm șantierul, alți bani, altă distracție, şi să vedeți ce de probleme or să mai apară”.
„Trebuie să mergem la şedinţele de Consiliu!”
Un alt cititor, care semnează Andy, scrie – „Ăsta este purul adevăr, numai oamenii pot lua atitudine, noi trebui să îi reclamam peste tot pe unde se poate, trebuie să mergem la ședințele de Consiliu că și acolo am înțeles că e ca la piață. Ştii cum e, peştele se împute de la cap, iar capul e la Capitală, dacă sunt ținuți în brațe îi doare la cot de cetățeni. Eu sper să îi mai zgândăre presă locală”.  
Ella scrie tot despre asfaltul de pe străzile din Curtea de Argeş. „Asfaltare sau neasfaltare, cert este că în Curtea de Argeș pe toate străzile se circulă execrabil cu mașină. Este un chin să ai treabă în oraș pentru că ești nevoit să-ți rupi mașina în două prin toate gropile. Mai mult, au făcut niște peticeli recente care sunt groaznice. A fost turnat asfalt cu polonicul peste gropile făcute după prima zăpadă. Nu este acoperit decât jumătate de groapă și netasat, deci cineva și-a bătut joc. Tot noi, cetățenii, trebuie să luăm atitudine și să mergem cât mai mulți în audiență la primar de fiecare data când nu-și fac treabă. Se vede că autoritățile superioare nici ele nu-și fac treaba, să-i controleze, deci tot noi ieșim în pierdere și ei în câștig. Trotuarele din oraș iarăși sunt o imagine dezolantă. Firmele care vor lucra pentru asfaltare nu-și vor face treaba, asta este sigur. Termenul va fi depășit cu cel puțin 8 luni față de ce s-a prevăzut, iar noi vom sta în niște lucrări, noroaie, spărturi, circulaţie deviată cam doi ani, cred. Este rușinos, nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email