Cetăţeanul de onoare al Curţii de Argeş, Walter Stegner, împreună cu soţia, Anca Aron, invitaţi la o recepţie la ambasada Germaniei

Cu ocazia Zilei Unității Germane, Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, împreună cu soția, Marion von Mettenheim,  și Prim-Ministrul landului Baden – Württenberg, Winfried Kretschmann, au organizat o recepție la reședința ambasadorului din şoseaua Kiseleff. La acest eveniment deosebit au participat numeroase personalități politice germane și române, reprezentanți ai marilor concerne germane pe piață românească precum și oameni din show-bizz și televiziune.
Fiind un eveniment aflat sub egida landului Baden- Württenberg, la recepție a sosit și o delegație a Parlamentului Landului, în frunte cu președintele Willi Stächele.  
Această recepție este oferită anual de către ambasadorul german și este o posibilitate excelentă de a interacționa și comunica, de a găsi o legătură între politic, mediul de afaceri și mediul socio-cultural.  
Cetăţeni de onoare şi prinţi
Printre invitați s-au aflat și Walter Stegner, cetățeanul de onoare al municipiului Curtea de Argeș, împreună cu soția sa, Anca Aron, dar și Altețele Sale Regale Prințul Paul și Prințesa Lia, care fuseseră și la Curtea de Argeș cu câteva zile în urmă cu ocazia trecerii la ortodoxism (Sfântul Botez) al prietenului familiei Stegner-Aron, dr. Dieter Cullmann. (medic german care a avut revelația de a trece la ortodoxism într-o biserică ortodoxă română din Bucureşti, dar cu aportul Lui Walter Stegner şi al Ancăi Aron s-a realizat sfântul botez la Catedrala Curtea de Argeş, de către IPS Calinic și un sobor de preoți, masa fiind apoi servită în Sala Manole a Palatului Episcopal).
Recepția de la ambasada Germaniei a început prin primirea oficială a invitaților și apoi a continuat cu discursul ambasadorului, al prim-ministrului Landului Baden – Württenberg și a continuat cu discursul președintelui Senatului României, Mircea Geoană și a Premierului României. În discursurile lor, au ținut să-și mulțumească reciproc pentru ospitalitate, dar au și acentuat necesitatea unei colaborări mai strânse între cele două țări, punând accent pe proiectele comune de dezvoltare regională, exemplul cel mai elocvent fiind „Strategia Dunării”, dar nu numai. „Landul Baden – Württenberg este una dintre cele mai bine dezvoltate regiuni economice din Europa și este bine reprezentată în România, încă de pe vremea şvabilor dunăreni care au supraviețuit foarte bine pe meleagurile românești și este pentru noi toți un motiv în plus, o obligație chiar, de a întreține relațiile între state” spunea prim -ministrul acestui land în discursul său.
„Trebuie să organizăm
astfel de evenimente,
la nivel mai mic, şi
la Curtea de Argeş!“
După terminarea discursurilor, s-a trecut la partea cu mult mai plăcută a serii, și anume la cea de socializare și la dineul bogat oferit oaspeților, nu înainte că Excelenţa Sa ambasadorul să mulțumească sponsorilor fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil.
În decursul serii, Anca și Walter au reușit să discute cu foarte multe peronalitati, dar cel mai important moment a fost cel în care au reușit să aibă o conversaţie chiar cu Winfried Kretschmann și cu Prințul Paul, prim-ministrul landului fiind născut în Sigmaringen, orașul de proveniența a uneia din ramurile familiei regale de România.
„Iată că și în România se pot realiză evenimente deosebite și se pot crea contacte importante pentru viitor! Trebuie, însă,să învățăm să lăsăm orgoliile de o parte și să încercam să organizăm astfel de evenimente, la nivel mai mic, bineînțeles, și la Curtea de Argeș, să invităm posibili investitori, să purtăm discuții, să menținem relațiile de prietenie și să lucrăm pentru viitorul orașului, indiferent de culoarea politică sau de apartenența sociala” au concluzionat Anca și Walter în legătură cu recepția la care au participat miercuri seară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email