Cetăţenii reclamă că, pe Cuza Vodă, traversarea străzii e un sport extrem


O locuitoare a municipiului Curtea de Argeş l-a sesizat pe primar pe site-ul domnuleprimar.ro cu privire la inexistenţa unor trecere de pietoni în zona blocurilor  şi a caselor de pe strada Cuza Vodă. Iată ce scrie argeşeanca pe site-ul menţionat.

Una dintre căile de comunicare ale cetăţenilor cu primarul este site-ul domnuleprimar.ro. Aici fiecare îşi spune păsul şi aşteaptă ca edilul să-i răspundă. Bună ziua, cum este posibil ca pe strada Cuza Vodă, de aproximativ 3 kilometri, de la intersecția cu strada Sân Nicoara până la cartierul Groape, să nu existe decât o trecere de pietoni (la intersecția cu strada Banul Mărăcine)? Pentru siguranță cetățenilor, ar trebui să existe o trecere de pietoni la fiecare intersecție, cel puțin cu străzile mai mari. Ce să mai zicem de trotuarele foarte înguste sau mașinile parcate pe trotuarul cu casele din cauza cărora pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil. Sau dacă vor să treacă strada, nu au pe unde, pentru că lipsesc trecerile de pietoni. Prin urmare, pietonii care merg pe carosabil sau trec strada necorespunzător pun în pericol atât viață lor cât și pe cea a conducătorilor auto. De asemenea, șoferii merg cu viteză foarte mare pentru condițiile actuale ale carosabilului. Și dau exemplu strada Cuza Vodă pentru că aici locuim noi, dar această situație este valabilă pentru tot municipiul Curtea de Argeș. Prin această sesizare cerem protejarea pietonilor, nu vrem că trecerea străzii să devină un sport extrem. Mulțumim și așteptăm să vedem îmbunătăţiri. Suntem conștienți cu toții că un oraș bine îngrijit și sigur nu poate aduce decât beneficii pe toate planurile.

Decizia o ia administraţia locală

Pe strada Cuza Vodă, una dintre cele mai lungi din municipiu, sunt câteva treceri de pietoni în prima parte a ei, de la intersecţia cu strada San Nicoară până la spital, pe o lungime de 500 de metri. Mai departe, pe restul de 2,5 kilometri, până în Groape, nu mai e niciuna. „Trecerile de pietoni sunt făcute de administraţia locală, cu avizul nostru. E iniţiativa lor dar e nevoie de avizul nostru”, ne-a spus comisarul şef Cristian Puicănescu, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş.

 

Autorităţile locale spun că vor trasa zebrele cât de curând pe această stradă, dar au mai spus asta şi anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email