Cetăţenii cer treceri de pietoni pe străzi

Multe dintre străzile din Curtea de Argeş sunt deficitare la capitolul treceri de pietoni, cetăţenii plângându-se de această problemă de mai mult timp.

Strada Cuza Vodă este una dintre cele mai lungi din municipiu. Lărgită şi asfaltată de câţiva ani, artera a avut mult timp o mare problemă –  o singură trecere de pietoni, între un zid şi o parcare. Trecerea de pietoni a fost cerută insistent şi de consilierii locali, care i-au sugerat primarului să dea dispoziţie care zebra să fie făcută acolo unde s-a mutat poşta. Nu s-a întâmplat aşa, trecerea de pietoni fiind făcută la o sută de metri mai departe, între un zid şi o parcare, după cum scriam mai sus.

Strada Cuza Vodă este foarte circulată, iar în noul Plan Urbanistic General arhitecţii au prevăzut o şosea de centură pentru traficul greu acolo, numai că pietonii sunt nevoiţi să traverseze fiecare pe unde apucă. Aceştia trebuie însă să se înarmeze cu mult curaj şi răbdare, pentru că „puţini sunt şoferii care mă lasă să trec înaintea lor” a spus Roxana, o tânără care locuieşte într-unul din blocurile de pe Cuza Vodă. Lipsa acestor treceri de pietoni îi nemulţumeşte pe oameni întrucât se tem atât pentru viaţa lor cât şi pentru cea a copiilor. „Este un lucru rău că nu sunt mai multe treceri de pietoni, oricând se pot întâmpla accidente”, este de părere Gina.

Strada Râmnicu Vâlcea, aceeaşi problemă

La intersecţia străzilor Cuza Vodă cu Elena Cuza nu este trecere de pietoni, scriam de curând. Cea mai apropiată este la Spital, la câteva sute de metri distanţă. Pe strada Nevers, intersecţia cu Banu Mărăcine, deci în centru, nu este, de asemenea, trecere de pietoni, oamenii traversând doar când un şofer îi lasă. Strada Râmnicu Vâlcea are aceeaşi problemă, puţine treceri de pietoni, oameni care trebuie să meargă sute de metri ca să traverseze regulamentar. Se iese de pe strada Tarniţa dar nu se poate traversa.

În mod ciudat, cetăţenii sunt cei care trebuie să solicite amenajarea unei treceri de pietoni, spun reprezentanţii administraţiei publice locale, iar procedura pare complicată.

„Mai întâi, cetăţenii trebuie să facă o solicitare la Primărie, la Compartimentul Transporturi. Acesta cere avizul Poliţiei şi, după ce îl obţine, împreună cu o schiţă a zonei unde trebuie trasată trecerea, schiţă făcută de Biroul de Urbanism din Primărie, trimite actele la Serviciul Public de Gospodărie Comunală şi noi o facem”, ne-a spus Ioan Ghiţă, directorul Serviciului de Gospodărie.

„Nu mi se pare corectă procedura asta. Cei de la Urbanism sau de la alte birouri din Primărie trebuie să umble prin oraş, să vadă unde sunt probleme, să sesizeze superiorii şi să ia măsuri, că de aia lucrează acolo”, e de părere însă un cetăţean care locuieşte pe strada Elena Cuza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email