Cetăţeni din Băiculeşti vor să aducă la biobaza de la Curtea de Argeş câini

„Dacă nu-i luaţi, îi lăsăm pe stradă”, au ameninţat aceştia

Problema numărului mare de câini vagabonzi aflaţi pe străzile din municipiu se discută intens la Curtea de Argeş, pe stradă şi pe facebook. Biobaza este plină, Asociaţia şi-a făcut treaba şi a adunat 40 de câini pe lună, conform contractului pe care îl are cu Primăria. În ciuda acestui fapt, străzile sunt din ce în ce mai pline de haitele de câini agresivi. Date fiind toate acestea, se pare că problema nu poate fi rezolvată vreodată în municipiu.

Motivul pentru care sunt atât de mulţi câini pe străzi este, în opinia lui Mădălin Constantinescu, şeful Biobazei, că sunt aduşi câini din localităţile învecinate. „Ne sună în fiecare zi cetăţeni, numai ieri au sunat cred că cinci din Valea Brazilor (comuna Băiculeşti), să ne spună că vin cu câinii la noi. Le-am spus că nu-i putem primi, noi adunăm câini doar din Curtea de Argeş, dar au zis că oricum îi aduc şi îi lasă prin oraş şi trebuie să-i luăm”, spune Constantinescu.

În ziua documentării noastre la Biobază se aflau consilierul local Doru Georgescu şi şefa Biroului de Administrare a Domeniului Public şi privat al municipiului, Adriana Conway, care veniseră să vadă cum stau lucrurile acolo.

„Noi am vorbit cu prefectul. Trebuie să se discute în Colegiul prefectural, la care participă toţi primarii, despre această problemă. Nicio comună nu are un serviciu de ecarisaj şi probabil că toţi câinii sunt aduşi în oraş. Nu e corect, fiecare Unitate Administratvi Teritorială trebuie să-şi rezolve problema aceasta”, ne-a spus Doru Georgescu.

Săptămâna trecută Biobaza era plină. Câinii sunt bine îngrijiţi, vaccinaţi, şi, poate cel mai important, nu sunt eutansiaţi. Iubitorii de animale adevăraţi, nu doar la nivel declarativ, sunt aşteptaţi să-i adopte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email