Profitând de faptul că în această perioadă se desfăşoară o serie de manifestări dedicate Zilelor Municipiului Curtea de Argeş, iar oraşul este mult mai aglomerat, mai mulţi cerşetori au decis să îşi încerce norocul în municipiul nostru. Dacă unii pe bună dreptate nu au ce mânca, alţii se folosesc de bebeluşi de doar câţiva anişori sau alte tertipuri pentru a fi cât mai convingători. Astfel, mai mulţi cerşetori au făcut din asta o adevărată meserie, iar în zilele bune, cum sunt sărbătorile importante, obţin un venit destul de consistent.
Atât argeşenii cât şi turiştii care sunt în această perioadă în municipiul nostru sunt „terorizaţi” de minorii trimişi să apeleze la mila trecătorilor şi de persoane în vârstă care îşi etalează handicapul. Murdari şi lipsiţi de bun simţ, cerşetorii îi exasperează pe argeşeni prin insistenţa cu care cer ceva. Aproape în fiecare zi pe Bulevard poţi auzi destul de tare următoarele cuvinte: „Daţi-mi doamnă şi mie un leu să-mi iau şi eu o pâine” sau „Dă-mi nenea şi mie un ban să-mi cumpăr un covrig”.
„Dacă oamenii vor să ne dea ne dau, dacă nu asta e. Decât să furăm…”
Cu mâna întinsă, aşezaţi în poziţii chinuite, folosindu-se de bătrâneţea lor sau de inocenţa şi drăgălăşenia copiilor lor pentru a atrage mila trecătorilor, ori chiar dezgolindu-şi porţiuni din corp cu diverse handicapuri, cerşetori încearcă să obţină ceva bani de la oamenii. „Au apărut foarte mulţi cerşetori, acum în această perioadă. Probabil ştiu şi ei că se află multă lume în oraş şi de aceea au venit. Sunt oameni care le dau în timp ce alţii îi înjură şi se iau de ei. De multe ori aceştia sunt insistenţi şi nu pleacă de lângă om până nu primeşte ceva”, spune o tânără care are o mică tarabă amplasată pe bulevard. De asemenea, şi sărbătoarea Sfintei Maria i-a atras ca un magnet pe cerşetori. Mizând pe spiritul creştin şi pe faptul că oamenii sunt mai milostivi cu acest prilej, cei care cerşesc reuşesc să strângă sume de bani cu care i-ar face invidioşi şi pe cei care muncesc de se spetesc o zi întreagă. „Nu avem ce mânca acasă şi de aia cerşim. Nu ne ia nimeni la muncă. Ce să facem? Trebuie să supravieţuim şi noi. Dacă oamenii vor să ne dea ne dau, dacă nu asta e. Decât să furăm…”, ne explică un cerşetor, în doar câteva secunde, motivul pentru care apelează la mila cetăţenilor.